ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Cristina Neagu a transmis un mesaj după ce a primit în Japonia premiul pentru cea mai bună handbalistă din 2018. Decernarea trofeului a avut loc luni, la Kumamoto, în pauza meciului dintre Congo și Japonia, de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Este pentru a patra oară când românca a fost distinsă de Federația Internațională de Handbal ca cea mai bună handbalistă a anului, potrivit Eurosport.ro  

Cristina Neagu, sportivă legitimată la Clubul Sportiv Municipal București, a mai fost desemnată cea mai bună handbalistă din lume în 2010, 2015 și 2016. Despre nominalizarea ei ca cea mai bună jucătoare din 2018 aflase încă din luna martie a anului 2019, însă decernarea trofeului a avut loc abia la Campionatul Mondial din Japonia, unde interul stânga participă alături de România.

Sportiva a postat luni pe pagina ei de socializare fotografii și un mesaj de mulțumire din momentul decernării premiului.

„Astăzi am primit trofeul pentru cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2018. Sunt mândră și foarte bucuroasă. Mulțumesc colegelor și antrenorilor, dar mai ales familiei și oamenilor care cred mereu în mine!”, a scris Cristina Neagu luni pe Facebook.

În 2018, handbalista a mai câștigat campionatul și Cupa României cu CSM București, iar la Campionatul European a ajutat România să ajungă până în semifinale. De asemenea, în urma parcursului de la turneul final, Cristina a devenit cea mai bună marcatoare din istoria EURO, ajungând la 237 de goluri. În prezent, Cristina Neagu participă alături de România la Campionatul Mondial, care se dispută în Japonia. Tricolorele au început cu un eșec, sâmbătă, contra Spaniei, scor 16-31, însă au continuat cu o victorie, duminică, împotriva Senegalului, 29-24. În următorul meci din grupa C, marți, România va întâlni Kazahstan.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews