ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa națională a României a câștigat, sâmbătă, medalia de argint la Campionatele Mondiale de Gimnastică Aerobică, găzduite în premieră de Coreea de Sud, notează site-ul oficial al Federației Române de Gimnastică.

La întrecerile din Namdong Gymnasium, contribuția pentru acest rezultat a aparținut echipei formate din Corina Constantin (individual feminin), Lavinia Panaete, Dacian Barna (perechi), Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete, Dacian Barna (trio), Bianca Gorgovan, Gabriel Bocșer, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu, Andreea Bogati (grup) și Anca Surdu, Mădălina Cioveie, Andreea Bogati, Alexandra Oprea, Andreea Darie, Laura Cristache, Denisa Ganea, Bianca Becze (Aerobic Dance).

Este pentru a 8-a oară consecutiv în istoria Campionatelor Mondiale când echipa României se află pe podium. Formația Chinei a cucerit medalia de aur, în timp ce Coreea de Sud și-a adjudecat bronzul.

La finalul primei faze a Campionatelor, România a fost medaliată cu argint, în acest clasament reușind să puncteze doar 11 din cele aproape 40 de țări participante:

1. China 14 p, 2. România 18 p, 3. Coreea de Sud 21 p, 4. Ungaria 24 p, 5. Rusia 26 p, 6. Franța 28 p, 7. Spania 29 p, 8. Argentina 6 p, 9. Brazilia 75 p, 10. Ucraina 107 p, 11. Mexic 107 p.

Concursul băieților a fost dominat de Daniel Bali (Ungaria), bronzul de la ediția trecută, care a obținut cel mai mare scor la individual masculin (22.450), lăsând să se întrevadă că nu prea ar avea cine să-l depășească în finala de duminică. Reprezentanții noștri, Mircea Zamfir și Daniel Bocșer au încheiat pe locurile 9, respectiv 12.

În ceea ce privește perechile, în finala de duminică vom asista la o dispută între cuplurile din Spania, Japonia, Ungaria, Italia și România, în ordinea calificărilor. Lavinia Panaete și Dacian Barna s-au clasat pe 5 sâmbătă. Bianca Gorgovan și Lucian Săvulescu au încheiat pe 10.

În cursa pentru medalii la grup, Bianca Gorgovan, Gabriel Bocșer, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu și Andreea Bogati se anunță a fi în concurență directă cu China, după ce s-au clasat pe 2 sâmbătă, în spatele chinezilor. Finala acestei categorii este de asemenea programată pentru duminică.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews