ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentativa feminină a României la tenis de masă a cucerit, duminică, medalia de aur la Campionatul European desfășurat la Nantes, după ce a învins echipa Portugaliei, cu scorul de 3-0, informează Mediafax.

În prima partidă, Bernadette Szocs a învins-o pe Jieni Shao, cu scorul de 11-7, 8-11, 6-11, 11-7, 11-6, românca fiind nevoită să întoarcă scorul de la 1-2 la seturi.

În al doilea meci, Dana Dodean a evoluat împotriva jucătoarei Yu Fu, medaliată cu aur la Jocurile Europene de la Minsk. Dodean s-a impus cu scorul de 7-11, 11-8, 11-9, 6-11, 11-3.

În meciul decisiv, Eliza Samara a dominat-o complet pe Leila Oliveira, pe care a învins-o cu scorul de 11-9, 11-7, 11-6.

România a câștigat și în 2017 Campionatul European de la Luxemburg, după ce a învins echipa Germaniei cu scorul de 3-2.
 
Campioană europeană en-titre, echipa României este formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu și Irina Ciobanu.

România are în palmares cinci titluri de campioană europeană la tenis de masă pe echipe, la feminin, obținute în 1992, 2002, 2005, 2017 și 2019.

„Tricolorele” vor să facă tripla la Cluj, în 2021

Imediat după terminarea ultimului joc al finalei, fetele noastre au declarat că gândurile le zboară deja la următorul turneul final continental,  cel din 2021, care se va desfășura la Cluj Napoca. Româncele vor să scrie din nou istorie și să-și apere trofeul pe teren propriu.

„Sunt bucuroasă că fac parte din cea mai bună echipă a Europei. Este un sentiment de nedescris” – Eliza Samara, dublă campioană europeană la tenis de masă.

„Cred că formăm o echipă foarte bună, am încercat din răsputeri să ne apărărm titlul din 2017, am jucat foarte bine și ne bucurăm că am reușit să luăm din nou aurul. Ne dorim ca peste doi ani, la Cluj, să ne apărăm titlul. Vrem să facem tripla” – Daniela Dodean Monteiro, dublă campioană europeană la tenis de masă.

„Avem cea mai bună echipă din Europa...este un lucru incredibil! Știm că peste doi ani nu ne va fi ușor la Cluj, dar ne dorim să ne apărăm titlul la noi acasă” – Bernadette Szocs. dublă campioană europeană la tenis de masă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews