Reprezentativa feminină a României la tenis de masă a cucerit, duminică, medalia de aur la Campionatul European desfășurat la Nantes, după ce a învins echipa Portugaliei, cu scorul de 3-0, informează Mediafax.

În prima partidă, Bernadette Szocs a învins-o pe Jieni Shao, cu scorul de 11-7, 8-11, 6-11, 11-7, 11-6, românca fiind nevoită să întoarcă scorul de la 1-2 la seturi.

În al doilea meci, Dana Dodean a evoluat împotriva jucătoarei Yu Fu, medaliată cu aur la Jocurile Europene de la Minsk. Dodean s-a impus cu scorul de 7-11, 11-8, 11-9, 6-11, 11-3.

În meciul decisiv, Eliza Samara a dominat-o complet pe Leila Oliveira, pe care a învins-o cu scorul de 11-9, 11-7, 11-6.

România a câștigat și în 2017 Campionatul European de la Luxemburg, după ce a învins echipa Germaniei cu scorul de 3-2.
 
Campioană europeană en-titre, echipa României este formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu și Irina Ciobanu.

România are în palmares cinci titluri de campioană europeană la tenis de masă pe echipe, la feminin, obținute în 1992, 2002, 2005, 2017 și 2019.

„Tricolorele” vor să facă tripla la Cluj, în 2021

Imediat după terminarea ultimului joc al finalei, fetele noastre au declarat că gândurile le zboară deja la următorul turneul final continental,  cel din 2021, care se va desfășura la Cluj Napoca. Româncele vor să scrie din nou istorie și să-și apere trofeul pe teren propriu.

„Sunt bucuroasă că fac parte din cea mai bună echipă a Europei. Este un sentiment de nedescris” – Eliza Samara, dublă campioană europeană la tenis de masă.

„Cred că formăm o echipă foarte bună, am încercat din răsputeri să ne apărărm titlul din 2017, am jucat foarte bine și ne bucurăm că am reușit să luăm din nou aurul. Ne dorim ca peste doi ani, la Cluj, să ne apărăm titlul. Vrem să facem tripla” – Daniela Dodean Monteiro, dublă campioană europeană la tenis de masă.

„Avem cea mai bună echipă din Europa...este un lucru incredibil! Știm că peste doi ani nu ne va fi ușor la Cluj, dar ne dorim să ne apărăm titlul la noi acasă” – Bernadette Szocs. dublă campioană europeană la tenis de masă.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews