ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


România a luat medalia de aur în finala probei de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Rio. Dar nu și în viziunea Federației Internaționale de Scrimă, aceștia au scrie pe pagina de Facebook că cea care a disputat finala joi seară cu China a fost "Rromania".

Și greșeala pare să nu fi fost una de moment, deoarece în majoritatea celor 114 poze postate în legătură cu meciul fetelor de la scrimă au la descriere: "Rio de Janeiro, 11 august 2016Women's epee team final Gold medal Rromania vs China Olympics Rio2016 foto Bizzi".

Greșeala nu a trecut neobservată în mediul online, numeroși utilizatori fiind revoltați de gafa forului internațional, mai ales că se face confuzia prin "Rromania" cu rromi. Aceștia au cerut Federației Internaționale să își corecteze de urgență descrierea și să ceară scuze public pentru gafa comisă.

 

 

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews