Campionul mondial din 2007, Kimi Raikkonen, a decis să părăsească Ferrari la sfârșitul sezonului 2018.  Locul finlandezului va fi luat în sezonul următor de Charles Leclerc, informează F1 Manager.

Din sezonul viitor, Raikkonen se va întoarce la Sauber, echipă acolo unde și-a început cariera, în 2001.

În vârstă de 38 de ani, Raikkonen a concurat pentru patru echipe în total: McLaren, unde a câștigat prima sa cursă în Malaezia în 2003, Lotus, de unde a plecat în 2012, Ferrari, și echipa sa actuală, Sauber, la care a debutat.

Într-o postare pe Instagram, Raikkonen a scris: „Ghici cine s-a întors? Următorii doi ani, cu Sauber înainte! E foarte bine să te întorci unde a început totul!”

Șeful echipei Sauber, Fredric Vasseur, a declarat că revenirea finlandezului „reprezintă un pilon important al proiectului nostru și ne apropie de obiectivul de a face progrese semnificative în viitorul apropiat”.

Mai multe detalii despre Formula 1 puteți afla citind F1 Manager.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews