ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Naționala feminină de handbal a României a fost repartizat în grupă cu Norvegia, Brazilia, Spania, Muntenegru și Angola la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în urma tragerii la sorți desfășurate, vineri, la Future Arena din Parcul Olimpic din Barra de Tijuca (Brazilia), gazda turneelor de handbal, anunță site-ul forului mondial (IHF).

 România, medaliată cu bronz la Mondialul de anul trecut, a fost în urna a doua valorică la tragerea la sorți și va avea de înfruntat Norvegia, campioana europeană, mondială și olimpică en titre, echipa gazdă, Brazilia, campioana mondială din 2013, Angola a cucerit opt titluri consecutive de campioană a Africii până în 2012, iar în 2014 s-a clasat pe locul 3 în întrecerea continentală, Muntenegru a fost campioană europeană în 2012 și vicecampioană olimpică, iar Spania este medaliată cu argint la Europeanul din 2014, cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra,

La CM 2015, România a fost învinsă de Spania cu 26-18, a pierdut cu 22-26 în fața Norvegiei, a dispus cu 25-22 de Brazilia și a pierdut cu 33-35, după prelungiri, în semifinala cu Norvegia.

Muntenegru s-a clasat pe 8, Brazilia pe 10, Spania pe 12, Angola pe 16.

În Grupa B se află Coreea de Sud, Argentina, Suedia, Rusia, Olanda și Franța.

În turneul masculin, Argentina, Qatar, Croația, Danemarca, Franța și Tunisia au fost repartizate în Grupa A, iar din Grup B fac parte Germania, Egipt, Suedia, Polonia, Slovenia, Brazilia.

Primele patru clasate în fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews