La numai 19 ani, Robert Glință a reușit o calificare de senzație în finala olimpică de la 100 m spate.

 Înotătorul român a concurat în cea de a doua semifinală, pe care a încheiat-o pe locul 4, cu 53,34 secunde (record național). Rezultatul i-a adus o prezență între primii opt sportivi la această probă, care are finala programată mâine. La numai 19 ani, Glință este cel mai tânăr dintre cei opt finaliști.

Robert Glință: ”Calificarea în finală înseamnă pentru mine enorm de mult. Este mai mult decât ce m-am așteptat eu la prima mea participare la Jocurile Olimpice. Eu am sperat la cel puțin o semifinală, dar a fost mai mult. Mi-am îmbunătățit recordul național, care era tot al meu. Cu gândul acesta am venit aici, să-mi îmbunătățesc propriile performanțe, am reușit să fac asta și sunt extrem de mulțumit. Sunt între printre opt din lume. La finală putem spera la o îmbuntățire a timpului din semifinală și o clasare cât mai bună”.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews