ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Pugilistul Lucian Bute, în vârstă de 37 de ani, a fost învins, sâmbătă, prin knockout în repriza a cincea de adversarul său cu cinci ani mai tânăr, columbianul Eleider Alvarez, într-un meci disputat la Quebec, eliminatoriu pentru titlul mondial al categoriei semigrea, versiunea WBC.

 Partida a început cu o tatonare între cei doi combatanți, iar după primele două reprize situația a fost echilibrată. Alvarez a început în forță repriza a treia și a lăsat împresia că este mai puternic decât Bute, însă românul a preluat ulterior inițiativa. În cea de-a patra rundă, Alvarez a fost atenționat de arbitru pentru o lovitură după ceafă, într-o repriză în care Bute a punctat mai mult decât adversarul său.

Bute, care va împlini 37 de ani pe 28 februarie, a cedat însă în runda a cincea, în urma unui croșeu de dreapta al lui Alvarez. Bute a căzut la podea și s-a ridicat până la opt, însă a lăsat impresia că nu poate să continue, iar arbitrul a pus capăt înfruntării.

Pentru Lucian Bute a fost a patra înfrângere din carieră, în cele 37 de meciuri disputate la profesioniști – 32 de victorii, dintre care 25 prin knockout, patru înfrângeri și o remiză.

 Eleider Alvarez (32 de ani), care a înregistrat a 11-a victorie prin knockout din carieră, rămâne astfel neînvins în cele 22 de meciuri la profesioniști. Pugilistul columbian va boxa pentru titlul mondial cu Adonis Stevenson, în toamna anului 2017. Canadianul în vârstă de 39 de ani are 28 de victorii, dintre care 23 prin knockout, și o singură înfrângere în carieră.

Pe 25 noiembrie 2016, Lucian Bute a scăpat de suspendarea pentru dopaj din partea Comisiei de box a Districtului Columbia, SUA. Suspendarea de șase luni pentru consumul de Ostarină (substanță interzisă) a expirat la 6 noiembrie, iar Bute a fost de acord cu verdictul și a donat 50.000 de dolari în contul versiunii WBC, pentru lupta împotriva dopajului. Bute a deținut timp de aproape cinci ani (2007-2012) centura de campion IBF la categoria supermijlocie.

Lucian Bute a declarat că meciul cu Eleider Alvarez a fost unul echilibrat, dar sportivul columbian l-a surprins cu o lovitură în repriza a cincea. Bute a ținut să îl felicite pe adversarul său.

„Vă mulțumesc pentru prezență și pentru susținere! Meciul a fost strâns, dar el m-a surprins și vreau să îl felicit!", a declarat Lucian Bute, la finalul confruntării.

Ulterior, pugilistul român a oferit mai multe explicații, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook: „Nu a fost să fie. Am pierdut prin KO în a cincea repriză, mă simțeam în meci, dar am fost surpins cu o lovitură bună de la adversar. Îl felicit... Viața continuă! Vă mulțumesc că m-ați încurajat mereu!".

Eleider Alvarez a declarat că victoria obținută prin knockout în repriza a cincea în fața lui Lucian Bute este, pentru el, cea mai frumoasă din ultimii 10 ani.

„După cea de-a treia rundă, am simțit că lasă garda jos. Am încercat lovitura de la distanță, dar nu a funcționat. Totuși, din apropiere am avut succes. Este cea mai frumoasă victorie a mea de la medalia de aur cucerită la Jocurile Panamericane din 2007", a declarat Eleider Alvarez, la finalul confruntării, citat de publicația canadiană TVA Sports.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews