Nicolae Vieru, fost președinte al Federației Române de Gimnastică, a decedat vineri, într-un spital din București. În vârstă de 84 de ani, Nicolae Vieru suferea de cancer de prostată.

 "Nicolae Vieru, nu numai o personalitate, ci și o instituție prin activitatea desfășurată de decenii în slujba gimnasticii românești și internaționale, s-a stins din viață după o lungă și grea suferință, în cursul zilei de astăzi (n.r. - vineri, 2 septembrie). Președinte de Onoare al Federației Române de Gimnastică și Vice-presedinte de onoare al Federației Internaționale de Gimnastică, Nicolae Vieru s-a stins la vârsta de 84 de ani, lăsând în urmă o impresionantă carieră și o moștenire de neprețuit pentru generații de sportivi și tehnicieni", se arată pe site-ul Federației Române de Gimnastică.

La aflarea veștii, fosta gimnastă Nadia Comăneci a reacționat prin intermediul paginii personale de Facebook: "Un om deosebit. Îți vom duce dorul, dragă Nicolae Vieru. Dumnezeu să te odihnească”, a scris Nadia Comăneci.

Nicolae Vieru s-a născut la data de 21 aprilie 1932, în Buhuși, județul Bacău. A fost mai întâi profesor de sport, după care antrenor al lotului masculin de gimnastică, precum și președinte al Federației Române de Gimnastică, în perioada 1987-2005. Din 2006, era președinte de onoare al Federației Române de Gimnastică, iar din 2008 vicepreședinte al forului internațional de profil.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews