ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Nicolae Vieru, fost președinte al Federației Române de Gimnastică, a decedat vineri, într-un spital din București. În vârstă de 84 de ani, Nicolae Vieru suferea de cancer de prostată.

 "Nicolae Vieru, nu numai o personalitate, ci și o instituție prin activitatea desfășurată de decenii în slujba gimnasticii românești și internaționale, s-a stins din viață după o lungă și grea suferință, în cursul zilei de astăzi (n.r. - vineri, 2 septembrie). Președinte de Onoare al Federației Române de Gimnastică și Vice-presedinte de onoare al Federației Internaționale de Gimnastică, Nicolae Vieru s-a stins la vârsta de 84 de ani, lăsând în urmă o impresionantă carieră și o moștenire de neprețuit pentru generații de sportivi și tehnicieni", se arată pe site-ul Federației Române de Gimnastică.

La aflarea veștii, fosta gimnastă Nadia Comăneci a reacționat prin intermediul paginii personale de Facebook: "Un om deosebit. Îți vom duce dorul, dragă Nicolae Vieru. Dumnezeu să te odihnească”, a scris Nadia Comăneci.

Nicolae Vieru s-a născut la data de 21 aprilie 1932, în Buhuși, județul Bacău. A fost mai întâi profesor de sport, după care antrenor al lotului masculin de gimnastică, precum și președinte al Federației Române de Gimnastică, în perioada 1987-2005. Din 2006, era președinte de onoare al Federației Române de Gimnastică, iar din 2008 vicepreședinte al forului internațional de profil.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews