În întreaga discuție și dezbatere despre familie care se desfășoară actualmente în România, iată că pe internet își face apariția o înregistrare mai mult decât interesantă pe acest subiect.

Mai precis, este vorba despre o înregistrare a unui dialog ce a avut loc în Lituania, între antrenorul echipei de baschet Žalgiris Kaunas, Šarūnas Jasikevičius și un jurnalist local, care-l chestionează pe tehnician în legătură cu absența unui jucător (Augusto Lima -n.r.) din lotul echipei pe care o pregătește.
 
Iată dialogul dintre cei doi, de la secunda 17:

Reporter: Este normal ca un jucător să plece de la echipă în timpul semi-finalelor (play-off-ului - n.r.)?

Antrenor: Tu ai copii?

Nu...

Când o să ai copii, tinere, o să înțelegi. Pentru că asta este maximumul pe care omul îl poate experimenta. Wow, asta e o întrebare bună, realmente! Tu crezi că baschetul este cel mai important lucru din viață?

Nu, dar o semi-finală este importantă...

Sefi-finală? Pentru cine este importantă?

Pentru echipă...

Care?

Zalgiris.

Ai văzut numărul de suporteri prezenți la meci? Important? Când o să-ți vezi primul copil, o să înțelegi care este cel mai important în viață. Atunci să vii la mine să discutăm. Pentru că nimic nu este mai maiestuos pe lumea asta decât nașterea unui copil. Crede-mă. Nici titlurile, nici nimic. Augosta Lima este deja în Rai, sufletește, acum. Mă bucur pentru el.

Šarūnas Jasikevičius este unul dintre cei mai titrați jucători din istoria baschetului european și mondial. Câștigător a trei euroligi cu trei echipe diferite, campion european cu naționala Lituaniei, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, a fost declarat Legendă a Euroligii în 2015.

Real man!


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews