După SCM Craiova la feminin, a venit rândul unei echipe masculine de handbal să reușească o performanță frumoasă în Europa.

HC Potaissa Turda a cucerit în premieră Cupa Challenge la handbal masculin, duminică, deși a fost învinsă de formația elenă AEK Atena cu scorul de 27-26 (11-18), în Sala Olimpică ''Nikos Gkalis'' din Atena, în manșa secundă a finalei.

Potaissa a câștigat trofeul după ce în tur se impusese cu scorul de 33-22.

Turdenii au jucat a doua lor finală consecutivă în Cupa Challenge, anul trecut pierzând ambele manșe cu Sporting Lisabona, 28-37 în Portugalia și 24-30 la Cluj-Napoca.

AEK: Radule Radulovici, Athanasios Syngaris - Christos Nikolaidis, Giannis Tsigogianopoulos, Georgios Perros-Perrakis (1 gol), Dionysios Georgiadis, Malik Hoggas (5), Efstathios Zampounis (1), Panagiotis Nikolaidis (3), Ilias Chatsikas, Jonas Lokken (3), Charlampos Dompris (2), Charalambos Vamvakas, Julios Argyrou (7), Eldin Vrazalica (1), Christodoulos Mylonas (4). Antrenor: Nikolaos Grammatikos.

Potaissa: Ionuț Irimuș, Ludovic Varo - Georgică Cîntec (4), Ionuț Rotaru (2), Roland Thalmaier (2), Roman Zacaciurin, Mihai Alexandru Asoltanei (5), Dragoș Iancu (1), Cristian Adomnicăi (3), Radu Alexandru Lazăr, Radu Ionuț Ștef, Nenad Savici, Marius Alin Szoke (3), Radu Cristian Ghiță (3), Lucian Marian Ignat, Iulian Stamate (3). Antrenor: Horațiu Gal.

Potaissa este a patra echipă din România care câștigă Cupa Challenge, după CSA Steaua București (2006), UCM Reșița (2007, 2008, 2009) și HC Odorheiu Secuiesc (2015).

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews