ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Atletul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat azi la 6 ani de închisoare cu executare pentru uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp, în 2013. Sentința a fost pronunțată în această dimineață de judecătorul Thokozile Matilda Masipa, de la Înalta Curte din Pretoria. Atât acuzarea, cât și apărarea au anunțat că vor face apel.

În momentul în care și-a aflat sentința, Oscar Pistorius a părut liniștit și nu a afișat nicio grimasă.

Oscar Pistorius, în vârstă de 29 de ani, și-a împușcat mortal iubita, pe Reeva Steenkamp, de Ziua Îndrăgostiților, în 2013. El susține că în momentul în care a tras patru focuri de armă prin ușa băii sale a crezut că în baie este un hoț, nu Steenkamp.

Pistorius a fost declarat vinovat de omor prin imprudență în 2014, când a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Oscar Pistorius a petrecut aproape un an în închisoare, după care a fost plasat în regim de arest la domiciliu. Parchetul a făcut însă apel și a obținut încadrarea faptei sportivului ca omor. Audierile de luni, marți și miercuri au avut ca scop stabilirea unei noi pedepse pentru sportiv.

Pedeapsa minimă în cazurile de crimă era, în mod normal, de 15 ani de închisoare.

 

 

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews