ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 19:30 Simona Pop a oferit o primă reacție despre articolul apărut în MTI. Campioana olimpică neagă informația potrivit căreia ar intenționa să-și ia cetățenie maghiară.

„Cuvintele mi-au fost răstălmăcite de unguri, nu intenționez vreodată să-mi iau cetățenie maghiară!", a spus sportiva pentru ProSport. 

 Știre inițială

Simona Pop, una dintre spadasinele care au adus României singura medalie de aur la Olimpiada de la Rio, va aplica pentru a obține cetățenia maghiară, scriu jurnaliștii de la Hungary Today.


Sportiva, născută în Satu Mare, a declarat pentru MTI că de mică a vorbit numai în maghiară, dar liceul și facultatea le-a făcut în limba română.

De altfel, premierul ungar Viktor Orban i-a trimis prin intermediul Annamariei Bekefi, consulul Ungariei la Cluj, o scrisoare de apreciere față de performanța sa de la Rio, dar și pentru mesajul de mulțumire pe care aceasta l-a postat anterior pe Facebook, atât în română, cât și în maghiară.

Pop a mai spus pentru MTI că a mai dorit să aplice pentru cetățenia maghiară acum câțiva ani, dar nu a reușit pentru că era legitimată la CSA Steaua, clubul sportiv al Armatei Române.

"După ce mă voi retrage din sport și voi părăsi armata, cel mai probabil voi aplica pentru cetățenie”, a afirmat Simona Pop.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews