ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Nationala de rugby a Romaniei a invins sambata seara, cu 23-10 (20-0) echipa similara a Statelor Unite ale Americii, intr-un meci test care a avut loc pe Stadionul "Arcul de Triumf" din Bucuresti. Stejarii au cucerit in premiera si Trofeul Pershing, pus in joc in partidele dintre cele doua tari in 2014, trofeul fiind castigat atunci de americani. Ultima victorie a Stejarilor in fata SUA data din 1999, de la Cupa Mondiala, cand la Dublin, Romania se impunea cu 27-25.

Stejarii au facut doua reprize diametral opuse, dominand categoric si impunandu-si jocul in prima parte in care au si marcat de altfel 20 de puncte, in cea secunda reusind sa se apare bine si sa gestioneze cu inteligenta inferioritatea numerica in care s-au aflat, dupa eliminarea temporara a lui Eugen Capatana.

Romania a punctat prin trei eseuri reusite de Johan Van Heerden, Catalin Fercu, Viorel Lucaci, in timp ce Florin Vlaicu a transformat un eseu si a inscris din doua penalitati. De partea cealalta, americanii au marcat doar prin Will Holder care a reusit un eseu, tot el transformandu-l si marcand si o penalitate. In aceasta partida, au debutat in tricoul Stejarilor, Tangimana Fonovai si Vladut Popa. De asemenea, Florin Vlaicu a devenit cel mai selectionat jucator roman, disputand aseara meciul cu numarul 94 pentru Romania.

Sambata viitoare, pe 19 noiembrie, la ora 18:00, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, Romania va intalni in cel de-al doilea meci test al toamnei, Canada.


„Baietii au facut o prima repriza buna in care au respectat in cele mai mici detalii planul de joc, apoi in partea secunda au luat jocul prea individual, au iesit total din ceea ce vorbisem sa facem, a fost un joc mult mai slab. Este o victorie importanta pentru noi, este primul meci si este bine ca l-am castigat. Vom vedea ce s-a intamplat in partea secunda, de ce nu au respectat planul, mai avem mult de lucrat pentru urmeaza un alt meci important, cu Canada", a declarat antrenorul Lynn Howells.

„Ii felicit pe baieti pentru ca au avut o saptamana grea. Este dificil sa pregatesti un meci in doar cateva zile, dar ma bucur ca au fost motivati si au avut incredere in ei.Este bine ca am confirmat ascensiunea noastra, am confirmat prestatia buna de la Cupa Mondiala. Asteptam din 1999 o victorie cu SUA pe pamant romanesc si sunt fericit ca in aceasta seara s-a intamplat acest lucru", a declarat Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Romania: 1. Mihaita Lazar (Castres Olympique),  2. Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Tarus (Beziers), 4. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Tarbes), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua), 7. Vasile Rus (Timisoara Saracens), 8. Stelian Burcea (c) (Timisoara Saracens),9. Florin Surugiu (Steaua), 10. Jody Rose (Timisoara Saracens), 11.Ionut Dumitru (Steaua) 12. Florin Vlaicu (Steaua), 13.Jack Umaga (Timisoara Saracens),14. Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens),15. Catalin Fercu (Timisoara Saracens)
REZERVE: 16. Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 17. Ionel Badiu (Carcassonne), 18. Alexandru Gordas (CSA Steaua),19. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 20.Andrei Gorcioaia (Valence d'Agen), 21. Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens), 22.Stephen Shennan (Timisoara Saracens), 23. Vladut Popa (Timisoara Saracens)

SUA: 1. Titi Lamoistele, 2. Joe Taufetee, 3. Chris Baumann, 4. Nate Brakley, 5. Nick Siveta, 6. Todd Clever (c), 7. Al McFarland, 8. Andrew Durutalo, 9. Nate Aupgsperger, 10. Will Holder, 11. Martin Iosefo, 12. Thretton Palemo, 13. Bryce Cambell, 14. Blaine Scully, 15. Maddison Hughes, 16. Eric Fry, 17. James Hilterbrand, 18. Dino Waldrom, 19. Samu Manoa, 20. Langi Haupeakui, 21. Stephen Tomasin, 22. Matai Leuta, 23. JP Eloff

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews