ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Nationala de rugby a Romaniei a invins sambata seara, pe Stadionul National „Arcul de Triumf”, cu 36-10 (22-3) echipa similara a Uruguayului, echipa care s-a dovedit un adversar incomod, insa incapabil sa reziste presiunii exercitate de Stejari in momentele cheie.

Acesta a fost ultimul meci test al lunii noiembrie pentru Romania, care a obtinut trei victorii consecutive, cu SUA, Canada si acum, cu Uruguay. De altfel, acesta este cel mai prolific an pentru nationala Romaniei de cand s-a trecut la profesionism la rugby-ul in XV, Stejarii obtinand un total de 10 victorii din 11 meciuri disputate.

Jucatorul serii a fost Stephen Shennan care a marcat doua eseuri, fiind aproape de a-si trece in cont si o a treia reusita. Romania a mai marcat incercari prin Florin Surugiu, Catalin Fercu si Johan Van Heerden, jucatorului de origine sud-africana fiindu-i anulat inca un eseu reusit. Florin Vlaicu a transformat patru din cele cinci incercari. Pentru „Los Teros” au marcat Guillermo Lijtenstin, o incercare transformata de Felipe Berchesi, cel care a mai punctat si dintr-o penalitate. In meciul din aceasta seara au debutat pentru Romania Ionut Muresan si Alexandru Tigla.

„Intotdeauna ultimul meci dintr-o serie de trei este cel mai dificil. Am fost multumit de rezultat pentru ca acesta este cel mai important. Am incercat sa jucam un alt stil de joc si am reusit. Sunt victorii care conteaza pentru moralul echipei, care ne fac sa abordam cu o alta mentalitate meciurile din primavara cand va debuta si campania de calificare la Cupa Mondiala. Ce este insa mai important este ca aceste victorii au venit si cu jucatorii tineri, jucatori care acum au debutat pentru Romania”, a declarat antrenorul Lynn Howells.

„Trebuie sa ne bucuram de frumoasa realizarea a acestui an, in care avem o singura infrangere. Romania incepe sa fie un adversar cautat de echipele tari, totul se datoreaza echipei. Cred ca am intrat in atentia forului international sa avem oaspeti de seama la Bucuresti”, a declarat Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Romania: 1. Mihaita Lazar (Castres Olympique),  2. Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Tarus (Beziers), 4. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 5. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua), 7. Stelian Burcea (C)(Timisoara Saracens), 8. Andrei Gorcioaia (Valence d'Agen),9. Florin Surugiu (Steaua), 10. Florin Vlaicu (Steaua), 11.Stephen Shennan (Timisoara Saracens) 12. Vladut Popa (Timisoara Saracens), 13.Jack Umaga (Timisoara Saracens),14. Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens),15. Catalin Fercu (Timisoara Saracens)
REZERVE: 16. Ionel Badiu (Carcassonne), 17. Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 18. Alexandru Gordas (CSA Steaua),19. Ionut Muresan (Timisoara Saracens), 20. Cristian Chirica (Stiinta Baia Mare), 21. Alexandru Tigla (Stiinta Baia Mare), 22. Ionut Dumitru (CSA Steaua), 23. Paula Kinikinilau (Timisoara Saracens)

Uruguay: 1. Ignacio Secco (Trebol de Paysandu) , 2. Carlos Arboleya (Trebol de Paysandu), 3. Mario Sagario (C) (Carrasco Polo), 4. Franco Lamanna (Perugia) 5. Diego Ayala (Montevideo Criket Club), 6. Joaquin Dell'Acqua (Montevideo Criket Club), 7. Santiago Hernandez (Carrasco Polo), 8. Gonzalo Soto (Carrasco Polo) 9. Agustin Ormaechea (Mont de Marsan) 10. Felipe Berchesi (Carcassonne), 11. Santiago Arata (Pucaru Stade Gaulois), 12 Nicolas Freitas (Carrasco Polo) 13. Santiago Gibernau (Carrasco Polo) 14. Mauro Daverio (Montevideo Criket Club) 15. Manuel Blengio (Old Christians)
Rezerve: 16. Facundo Gattas (Lobos) 17. Francisco Jimenez (Champagnat), 18. Mateo Sanguinetti (Los Cuervos), 19. Diego Magno (Montevideo Criket Club), 20. Marcos Chamian (Pucaru Stade Gaulois), 21. Guillermo Lijtenstein (Trebol de Pauysandu) ,22. Juan Manuel Cat (Los Cuervos), 23. Andreas Rocco (Old Boys)

Partida de sambata  a avut si un moment special. Cu ocazia „Zilei internationale pentru eliminarea violentei impotriva femeilor", marcata anual pe 25 noiembrie jucatorii celor doua echipe au facut o fotografie oficiala cu reprezentati ai Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati si ai organizatiei Necuvinte, cu un mesaj de sensibilizare a opiniei publice cu privire la fenomenul violentei domestice. In aceasta fotografie cele doua reprezentative au purtat bannere cu mesajele „Rugby-ul spune NU violentei impotriva femeilor" si „Rugby says NO to violence against women". La eveniment au participat Ministrul Muncii Dragos Pislaru si Andra Croitoru, Secretar Stat al Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews