ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa națională de rugby a României a fost învinsă, scor 25-16 (10-6) la Tbilisi de către naționala Georgiei,  în ultima etapă a Rugby Europe International Championship (REIC) 2018. Cu toate acestea însă, „Stejarii” s-au calificat direct la Cupa Mondială 2019 din Japonia datorită victoriei surprinzătoarea a Belgiei în fața Spaniei.

În urma succesului obținut, Georgia, calificată la CM 2019 încă de la Mondialul din Anglia din 2015, a cucerit titlul de campioană a turneului REIC 2018 și trofeul „Antim Ivireanu”, care se acordă câștigătoarei din meciul direct dintre cele două naționale, în timp ce „Stejarii”, deși învinși, au obținut o nesperată calificare directă la CM 2019 trimițând Spania, ocupanta locului 3 în clasamentul competiției, la baraj.

„Sportul de performanță este o loterie, mai ales atunci când este vorba de un sport de echipa pentru ca totul depinde de formă și de felul cum fiecare jucător gestionează meciul. Așa cum am pierdut noi cu Spania, ibericii au făcut acum cu Belgia. Noi am jucat la Madrid cu presiunea calificării directe, ei au jucat acum cu această presiune care ii putea duce direct la Cupa Mondială și se pare ca această miză uriașă este destul de greu de gestionat. Una este sa joci liber, sa nu ai nimic de pierdut și alta este sa mizezi totul pe un meci, sa depinzi de acesta. Până la urma totul este o loterie, mă bucur că acum, când tragem linie la sfârșitul acestei ediții, am reușit sa obținem locul pe care l-am meritat și pentru care am muncit", a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.
 

România este una din cele 12 țări care au participat la toate edițiile Campionatului Mondial, de la înființarea acestei competiții în anul 1987.

Echipele:

 

Stadion Dinamo, Tbilisi

Arbitri: Ludovic Cayre-Nicolas Datas, Sebastien Boyer(toti Franta)
Au marcat:Lomidze-e, Sitchinava-e,Asieshvili-e, Matiashvili-2tr,2lp respectiv Radoi-e, Vlaicu-tr,3lp
Cartonase galbene: Nemsadze respectiv Badiu si Van Heerden

Georgia: 1.Mikheil Nariashvili(Montpellier), 2.Shalva Mamukashvili(Lokomotive), 3.Levan Chilachava (Toulon), 4.Giorgi Nemsadze(Bristol), 5.Nodar Cheishvili(Chambery), 6.Giorgi Tkhilaishvili(Batumi), 7.Vito Kolelishvili(Clermont), 8.Lasha Lomidze(London Irish), 9.Vasil Lobzhanidze(Brive), 10.Lasha Khmaladze(Batumi), 11.Soso Matiashvili(Krasny Yar), 12.Giorgi Kveseladze(Armazi), 13.David Kacharava(Yenisey), 14.Anzor Sitchinava(Akademia), 15.Merab Kvirikashvili(Lelo Saracens)

Rezerve: 16.Badri Alkhazashvili(Toulon), 17.Kakha Asieshvili(Brive), 18.Giorgi Melikidze(Stade Francais), 19.Shalva Sutiashvili(Angouleme), 20.Mikheil Gachechiladze(Yenisey), 21.Gela Aprasidze(Montpellier), 22.Lasha Malaghuradze(Krasny Yar), 23.Sandro Todua(Lelo Saracens)

Romania: 1.Ionel Badiu(Timisoara Saracens), 2.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 3.Alexandru Tarus(Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(CSM Bucuresti), 5.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 6.Mtya Dumani(Stiinta Baia Mare), 7.Kuselo Moyake(Steaua Bucuresti), 8.Stelian Burcea(CSM Bucuresti), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Jack Umaga(Timisoara Saracens), 11.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti), 12.Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti), 13.Paula Kinikinilau(CSM Bucuresti), 14.Tangimana Fonovai(Timisoara Saracens), 15.Catalin Fercu(Timisoara Saracens)

Rezerve: 16.Andrei Radoi(Timisoara Saracens), 17.Mihaita Lazar(Castres), 18.Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 19.Adrian Motoc(Racing 92), 20.Cristi Chirica(Stiinta Baia Mare), 21.Valentin Calafeteanu(CSM Bucuresti), 23.Sione Fakaosilea(Stiinta Baia Mare), 22.Marius Simionescu(Timisoara Saracens)

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews