Echipa națională de rugby a României a fost învinsă, scor 25-16 (10-6) la Tbilisi de către naționala Georgiei,  în ultima etapă a Rugby Europe International Championship (REIC) 2018. Cu toate acestea însă, „Stejarii” s-au calificat direct la Cupa Mondială 2019 din Japonia datorită victoriei surprinzătoarea a Belgiei în fața Spaniei.

În urma succesului obținut, Georgia, calificată la CM 2019 încă de la Mondialul din Anglia din 2015, a cucerit titlul de campioană a turneului REIC 2018 și trofeul „Antim Ivireanu”, care se acordă câștigătoarei din meciul direct dintre cele două naționale, în timp ce „Stejarii”, deși învinși, au obținut o nesperată calificare directă la CM 2019 trimițând Spania, ocupanta locului 3 în clasamentul competiției, la baraj.

„Sportul de performanță este o loterie, mai ales atunci când este vorba de un sport de echipa pentru ca totul depinde de formă și de felul cum fiecare jucător gestionează meciul. Așa cum am pierdut noi cu Spania, ibericii au făcut acum cu Belgia. Noi am jucat la Madrid cu presiunea calificării directe, ei au jucat acum cu această presiune care ii putea duce direct la Cupa Mondială și se pare ca această miză uriașă este destul de greu de gestionat. Una este sa joci liber, sa nu ai nimic de pierdut și alta este sa mizezi totul pe un meci, sa depinzi de acesta. Până la urma totul este o loterie, mă bucur că acum, când tragem linie la sfârșitul acestei ediții, am reușit sa obținem locul pe care l-am meritat și pentru care am muncit", a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.
 

România este una din cele 12 țări care au participat la toate edițiile Campionatului Mondial, de la înființarea acestei competiții în anul 1987.

Echipele:

 

Stadion Dinamo, Tbilisi

Arbitri: Ludovic Cayre-Nicolas Datas, Sebastien Boyer(toti Franta)
Au marcat:Lomidze-e, Sitchinava-e,Asieshvili-e, Matiashvili-2tr,2lp respectiv Radoi-e, Vlaicu-tr,3lp
Cartonase galbene: Nemsadze respectiv Badiu si Van Heerden

Georgia: 1.Mikheil Nariashvili(Montpellier), 2.Shalva Mamukashvili(Lokomotive), 3.Levan Chilachava (Toulon), 4.Giorgi Nemsadze(Bristol), 5.Nodar Cheishvili(Chambery), 6.Giorgi Tkhilaishvili(Batumi), 7.Vito Kolelishvili(Clermont), 8.Lasha Lomidze(London Irish), 9.Vasil Lobzhanidze(Brive), 10.Lasha Khmaladze(Batumi), 11.Soso Matiashvili(Krasny Yar), 12.Giorgi Kveseladze(Armazi), 13.David Kacharava(Yenisey), 14.Anzor Sitchinava(Akademia), 15.Merab Kvirikashvili(Lelo Saracens)

Rezerve: 16.Badri Alkhazashvili(Toulon), 17.Kakha Asieshvili(Brive), 18.Giorgi Melikidze(Stade Francais), 19.Shalva Sutiashvili(Angouleme), 20.Mikheil Gachechiladze(Yenisey), 21.Gela Aprasidze(Montpellier), 22.Lasha Malaghuradze(Krasny Yar), 23.Sandro Todua(Lelo Saracens)

Romania: 1.Ionel Badiu(Timisoara Saracens), 2.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 3.Alexandru Tarus(Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(CSM Bucuresti), 5.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 6.Mtya Dumani(Stiinta Baia Mare), 7.Kuselo Moyake(Steaua Bucuresti), 8.Stelian Burcea(CSM Bucuresti), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Jack Umaga(Timisoara Saracens), 11.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti), 12.Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti), 13.Paula Kinikinilau(CSM Bucuresti), 14.Tangimana Fonovai(Timisoara Saracens), 15.Catalin Fercu(Timisoara Saracens)

Rezerve: 16.Andrei Radoi(Timisoara Saracens), 17.Mihaita Lazar(Castres), 18.Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 19.Adrian Motoc(Racing 92), 20.Cristi Chirica(Stiinta Baia Mare), 21.Valentin Calafeteanu(CSM Bucuresti), 23.Sione Fakaosilea(Stiinta Baia Mare), 22.Marius Simionescu(Timisoara Saracens)

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews