Nationala de rugby a Romaniei a pierdut primul meci test World Rugby disputat in luna iunie. Stejarii au fost invinsi pe Egao Kenko Stadium din Kumamoto cu 33-21 de catre Japonia. Romania a avut momente bune de joc mai ales in repriza secunda cand a revenit de la scorul de 33-9 (23-9) pentru a reduce ecartul la 12 puncte.

Primii care au punctat pe tabela au fost Stejarii, care prin doua penalitati ale lui Florin Vlaicu s-au desprins la 6-0. A urmat insa replica Japoniei care a preluat conducerea prin eseul marcat de Akihito Yamada, transformat de Jumpei Ogura, cel care a mai punctat si din trei lovituri de pedeapsa. Florin Vlaicu a redus ecartul tot printr-o penalitate, insa finalul primei parti a apartinut niponilor care au mai marcat un eseu prin Kenki Fukuoka, tranformat de Ogura, 23-9.

La inceputul partii secunde, Michael Leitch a marcat cel de-al treilea eseu nipon, transformat de Ogura, care a mai punctat dintr-o penalitate. Romania a revenit in joc, Mihai Macovei reusind sa culce balonul in terenul de tinta advers. Stejarii au marit presiune pe apararea niponilor si Tangimana Fonovai a marcat inca o incercare, transformata de Florin Vlaicu, 33-21.
 
In cel de-al doilea meci test, pe 17 iunie, Romania va intalni la Edmonton, Canada.  

„Felicitari echipei Japoniei, a fost mai buna decat noi astazi, a facut un meci bun. Ne-am asteptat sa aiba un joc in viteza, asemanator rugbyului in 7 si asta s-a vazut, la prima greseala pe care o faceam si pierdem balonul, primeam puncte sau luam penalitate. Pentru noi a fost un test util, o experienta sportiva cu multe puncte pozitive, avem ce invata din acest meci si este important sa punem in aplicare pe viitor. Prima repriza a fost destul de grea pentru noi, cel putin primele 10 minute cand  caldura si umiditatea practic ne-au sufocat. Din acest meci cred ca cel mai important lucru pe care l-am invatat este acela sa fim o echipa, au fost cateva momente grele peste care am trecut doar uniti, cred ca putem invata multe si din jocul in viteza al Japoniei”, a declarat Mihai Macovei, capitanul Romaniei.

„Japonia a facut un joc bun azi aratand acea capacitate de a juca balonul din orice zona, cu un joc in viteza, spectaculos.Pentru mine a fost impresionant ca cele doua echipe au jucat un rugby deschis in ciuda umiditatii foarte mari si sunt convins ca pentru Cupa Mondiala din 2019, vor fi echipe care vor veni si se vor pregati aici, special pentru a se obisnui cu aceste conditii. Am vorbit cu jucatorii la pauza si ma bucur ca am reusit in cea de-a doua repriza sa facem o aparare mai buna, sa fim mai atenti, sa comunicam mai mult in teren si mai ales ma bucur ca au depasit acea prima parte in care caldura si umiditatea ingreunau mult respiratia. Este important sa luam ce a fost bun din acest meci, sa analizam lucrurile care nu au mers asa cum trebui si sa le imbunatatim pentru meciul urmator, cu echipa Canadei.", a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

Japonia: 1.Koki Yamamoto (Sunwolves), 2.Shota Horie (Sunwolves), 3.Takuma Ashara (Sunwolves), 4.Kotaro Yatabe (Sunwolves), 5.Uwe Helu(Sunwolves), 6.Michael Leitch (Chiefs), 7.Yoshikata Tokunaga (Sunwolves), 8.Amanaki Mafi (Rebels), 9.Fumiaki Tanaka(Sunwolves), 10.Jumpei Ogura(Sunwolves), 11.Kenki Fukuoka(Sunwolves), 12.Derek Carpenter(Sunwolves), 13.Timothy Lafaele(Sunwolves), 14.Akihito Yamada(Panasonic Wild Knights), 15.Ryuji Noguchi(Tokai University)
Rezerve: 16.Yusuke Niwai(Sunwolves), 17.Keita Inagaki(Sunwolves), 18.Heiichiro Ito(Sunwolves), 19.Yuya Odo(Sunwolves), 20.Hendrik Tui(Reds), 21.Keisuke Uchida(Sunwolves), 22.Yu Tamura(Sunwolves), 23.Kontaro Matsushima(Sunwolves)
 
Romania: 1.Ionel Badiu(Carcassonne),2.Otar Turashvili(Colomiers), 3.Andrei Ursache(Carcassonne), 4.Johannes Van Heerden(Stiinta Baia Mare), 5.Marius Antonescu(Colomiers), 6.Andrei Gorcioaia(Valence D’Agen), 7.Viorel Lucaci(Steaua Bucuresti), 8.Mihai Macovei(Colomiers), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti), 11.Jack Cobden(CSM Bucuresti), 12.Sione Fakaosilea(Stiinta Baia Mare), 13.Paula Kinikinilau(CSM Bucuresti), 14.Fonovai Tangimana(Timisoara Saracens), 15.Sabin Stratila(Steaua Bucuresti)
Rezerve: 16.Andrei Radoi(Timisoara Saracens), 17.Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 18.Alexandru Tarus(Sale Sharks), 19.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 20.Vlad Nistor(Albi), 21.Tudorel Bratu(Dinamo Bucuresti), 22.Luke Samoa(Stiinta Baia Maree), 23.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti)
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews