Vedeta echipei naționale de rugby a Australiei, Israel Folau, a afirmat într-o postare pe Instagram că pe homosexuali „îi așteaptă iadul dacă nu se pocăiesc de păcatul lor”.

Folau, în vârstă de 29 de ani, a răspuns astfel unei întrebări venite din partea unui fan cu privire la „planul lui Dumnezeu pentru homosexuali”.

Răspunsul său a stârnit o furtună de comentarii în mass-media, provocând o reacție din partea Federației Australiene de Rugby, care s-a delimitat imediat de jucătorul său.

„Susținem toate formele de incluziune, fie că este sexualitatea, rasa sau genul”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Federației Australiene.

Cu toate acestea, Folau a precizat într-un articol că nici nu se gândește să retragă ce-a spus, afirmația fiind conformă cu învățătura biblică asupra homosexualității, dar a mai adăugat că singur Dumnezeu este cel care judecă oamenii.

În 2017, Folau a fost printre personalitățile care s-a opus public legalizării căsătoriilor între persoane de același sex în Australia. Centrul australian este considerat cel mai valoros jucător al naționalei țării sale, aflată pe locul 4 în lume.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.