Acum o săptămână, la Santa Monica, în California, s-au decernat premiile pentru cei mai valoroși jucători de baschet ai continentului nord-american.

Cel mai bun dintre cei mai buni a fost declarat jucătorul grec Giannis Antetokounmpo, care evoluează la Milwaukee Bucks, în NBA.

În discursul său, vizibil emoționat, grecul a început prin a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru premiul primit. „În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că m-a binecuvântat cu acest talent minunat. Nu aș fi aici dacă nu ar fi fost El. Vreau să-I mulțumesc că m-a adus în situația în care sunt azi. Tot ce fac, fac prin El”, a declarat el, printre lacrimi.

Povestea lui Giannis Antetokounmpo este foarte interesantă. În vârstă de 24 de ani, jucătorul de 2 metri și 11 centimetri s-a născut la Atena, dar este fiul unor imigranți din Nigeria. Până la vârsta de 18 ani, Giannis nu a avut cetățenia niciun stat, deoarece legile grecești nu oferă dreptul de cetățenie automat celor născuți pe teritoriul țării.


Deși părinții săi erau nigerieni, Giannis s-a botezat ortodox, iar mai târziu, a botezat și el alți copii la rândul său. Comportamentul său ireproșabil i-a adus laude din partea comunității grecești din America.
 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews