Acum o săptămână, la Santa Monica, în California, s-au decernat premiile pentru cei mai valoroși jucători de baschet ai continentului nord-american.

Cel mai bun dintre cei mai buni a fost declarat jucătorul grec Giannis Antetokounmpo, care evoluează la Milwaukee Bucks, în NBA.

În discursul său, vizibil emoționat, grecul a început prin a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru premiul primit. „În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că m-a binecuvântat cu acest talent minunat. Nu aș fi aici dacă nu ar fi fost El. Vreau să-I mulțumesc că m-a adus în situația în care sunt azi. Tot ce fac, fac prin El”, a declarat el, printre lacrimi.

Povestea lui Giannis Antetokounmpo este foarte interesantă. În vârstă de 24 de ani, jucătorul de 2 metri și 11 centimetri s-a născut la Atena, dar este fiul unor imigranți din Nigeria. Până la vârsta de 18 ani, Giannis nu a avut cetățenia niciun stat, deoarece legile grecești nu oferă dreptul de cetățenie automat celor născuți pe teritoriul țării.


Deși părinții săi erau nigerieni, Giannis s-a botezat ortodox, iar mai târziu, a botezat și el alți copii la rândul său. Comportamentul său ireproșabil i-a adus laude din partea comunității grecești din America.
 

 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.