Federația engleză de rugby l-a avertizat oficial pe rugbistul Billy Vunipola, pentru faptul că „a dat like" postărilor  făcute de australianul Israel Folau, în care acesta îi îndemna pe homosexuali, printre alții, să se pocăiască pentru ceea ce fac.  În plus, Vunipola i-a îndemnat pe oameni să-și trăiască viața așa cum dorește Dumnezeu, o idee aparent intolerabilă pentru Federația de specialitate din Anglia.

„Avertismentul va fi reținut în istoricul său disciplinar pentru o perioadă de cinci ani și poate fi luat în calcul într-o viitoare procedură dsiciplinară. În cadrul întâlnirii cu jucătorul, acesta și-a exprimat profundul regret cu privire la comenatriile sale publice și a înțeles că a rănit și ofensat prin acțiunile sale. I s-au reamintit care sunt responsabilitățile sale în calitate de jucător al Angliei și de ambasador al jocului, care pune valoare pe diversitate și respect”, se arată în comunicatul Rugby Football Union. Și clubul rugbistului, Saracens, l-a averizat pe sportiv.

La rândul său, Vunipola a dat publicității un comunicat, în care arată că nu a dorit să jignească pe nimeni.

„Văd că recenta mea postare a rănit oameni. Intenția mea a fost de a-mi exprima credința în lumea lui Dumnezeu. Aceasă credință este o sursă de mare putere, confort și călăuzire în viața mea. Oricine mă cunoaște știe că trăiesc cu bunătate și iubire față de TOȚI oamenii”, a afirmat el.

În vârstă de 26 de ani și născut în Australia, din părinți originari din Tonga, la fel ca Folau, Vunipola are 36 de selecții în naționala Angliei.
 
Federația australiană de rugby i-a reziliat contractul de profesionist lui Israel Folau, iar selecționerul Michael Cheika nu îl va convoca pentru Cupa Mondială din Japonia din acest an, din cauza afirmațiilor făcute pe Instagram de către rugbist.

Folau nu a retractat declarațiile făcute și a spus că dacă asta este voia lui Dumnezeu, își va încheia cariera.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews