În aceste zile are loc o nouă ediție a Jocurilor Olimpice de Vară, ediție găzduită în acest an de Brazilia. Deși suntem în a cincea zi de concurs, iar până acum s-au desfășurat probe la care românii erau, altădată, printre cei mai buni, țara noastră are un palmares deplorabil: ZERO pe linie.

România se uită cu jind la țări liliputane, precum Slovenia sau Croația, state parțial recunoscute gen Kosovo sau Taiwan, toate reușind să intre în top cu o medalie. 

Clasamentul pe națiuni este dominat, așa cum era de așteptat, de către Statele Unite ale Americii, urmată de China. Supriza vine pe locul 3, ocupat de Ungaria. Țara vecină, cu o populație de 9 milioane de locuitori ( România are 19) și fără mari resurse naturale, a reușit să acumuleze deja 6 medalii, dintre care 4 de aur. Este adevărat, această situație este temporară și totul se poate schimba în câteva zile, dar...

De-asemenea, trebuie precizat că topul olimpic se realizează după numărul medaliilor de aur, nu după total.

În România, agenda zilei este ținută de o artistă care le transmite ascultătorilor, indiferent de vârstă, că "dacă dai din fund ai tot ce vrei" și cum ea și prietenii săi golesc pahare "rând pe rând". Clipul, în care Delia se afișează cu o femeie gonflabilă, este difuzat fără restricții pe posturile muzicale, CNA considerând că nu prezintă niciun pericol pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Pe youtube, videoclipul a depășit 10 milioane de vizualizări.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews