Echipa de volei feminin CSM București a câștigat Cupa Challenge, după victoria cu formația turcă Trabzon Idman Ocagi, în deplasare, scor 3-1, în returul finalei.

Echipa susținută de Primăria Capitalei s-a impus în Turcia cu 3:1 la seturi (25-23, 25-13, 20-25, 25-20). În partida tur, desfășurată la mijlocul săptămânii în România, echipa pregătită de Francois Salvagni se impusese tot cu 3-1.

CSM București s-a prezentat în Turcia cu următoarea echipă: Bacșiș, Tătaru, Ozun, Majstorovic, Roșca, Pincerato, Cărbuneanu, Faleș, Karakasheva, Pihlajamaki, Ruzzini, Susic.

Jasna Majstorovic a fost cea mai bună jucătoare a noastră, cu 19 puncte. De la CSM s-au mai remarcat Roxana Bacșiș, cu 14 puncte, și finlandeza Laura Pihlajamaki, 13 puncte.

CSM București a câștigat primul trofeu european la nivel de cluburi din istoria voleiului feminin. În semifinale și în finală, echipa din România a reușit să bată de patru ori din tot atâtea ocazii echipele turce Bursa, respectiv Trabzon. De remarcat faptul că Turcia este numărul 1 în Europa la nivel de cluburi, a avut reprezentantă și în finala CEV (a doua competiție europeană ca valoare) și are și două echipe calificate în turneul Final 4 al Ligii Campionilor, notează ProSport.