ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Excluderea a numeroși sportivi ruși de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în urma cererii Comitetului Internațional Olimpic (CIO), "depășește înțelegerea", a apreciat miercuri președintele rus Vladimir Putin, citat de AFP.

"Problema (sorții) sportivilor ruși a ieșit din domeniul juridic și depășește înțelegerea", a declarat Putin cu ocazia primirii la Kremlin a selecționatei olimpice ruse, înaintea plecării acesteia în Brazilia.

Potrivit lui Putin, Jocurile de la Rio vor fi mai puțin "spectaculoase", iar victoriile altor sportivi vor avea mai puțină strălucire în absența unora dintre rivalii lor ruși, excluși de federațiile internaționale din cauza antecedentelor de dopaj.

"Competiția va fi mai puțin spectaculoasă", iar victoriile "vor avea o savoare total diferită sau chiar nu vor avea deloc", a afirmat Putin.

Pentru ca un sportiv rus să fie autorizat să participe la Jocuri, CIO a fixat duminică trei criterii: să nu fi fost niciodată sancționat pentru dopaj, chiar dacă pedeapsa a fost efectuată; să nu fi fost niciodată citat în raportul McLaren; să prezinte teste antidoping negative și credibile.

Mai mult de zece federații internaționale nu s-au pronunțat până acum, în condițiile în care din cele 387 de nume prezentate inițial de Comitetul Olimpic Rus (COR) pentru Rio, au mai rămas doar 279 care pot spera să obțină o medalie în Brazilia.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews