ACTUALIZARE 06.08/08:10 Denisa Golgotă a obținut medalia de argint în proba de sol din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Glasgow, la câteva ore după ce cucerise și bronzul la sărituri. Denisa, în vârstă de 16 ani, a obținut 13,600 puncte la sol și 14,166 puncte în proba de sărituri. 
 
Știrea inițială   
Junioara Ioana Stănciulescu a reușit să câștige medalia de aur la proba de sol a Campionatelor Europene de Gimnastică de la Glasgow, informează Mediafax.

În vârstă de doar 14 ani, Ioana Stănciulescu s-a impus la sol, cu un punctaj de 13.433. Pe podium au mai urcat Giorgia Villa (Italia / 13.333) și Amelie Morgan (Marea Britanie / 12.900). 
Cealaltă româncă prezentă în finala de la sol, a terminat concursul pe locul 4, cu 12.900.
În concursul junioarelor, România a mai avut două prezențe în finale, prin Silviana Sfiringu: locul 5 la sărituri (medie de 13.849) și locul 6 la bârnă (12.700).

Tot azi, în ultima zi a Campionatului European de Canotaj, România a obținut o medalie de argint și una de bronz, care au ajutat țara noastră să termine pe locul 1 în clasamentul general pe medalii.

 La dublu vâsle, Ioan Prundeanu și Marian Enache că făcut o cursă frumoasă, cucerind medalia de argint. Cei doi tricolori au recuperat frumos în a doua jumătate a cursei  pentru a trece linia de sosire la 5 zecimi de secundă de echipajul Franței.

A doua medalie a venit de la 8+1. Echipajul tricolor, format din Vlad Dragoș Aicoboae, Adrian Damii, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Cristi Pîrghie, Alexandru Cosmin Macovei – Adrian Munteanu, a abordat cu mare curaj proba regină, una cu mare tradiție în apele britanice. Românii au tras până la ultima picătură și au cucerit medalia de bronz (5:29,710). Argintul le-a fost suflat la ultima lovitură de Olanda (diferență finală de două zecimi de secundă).

Aurul a revenit Germaniei. Duminică, România a mai fost reprezentată în finala de la dublu vâsle categorie ușoară. Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc au ratat podiumul de puțin, încheind cursa pe locul 4.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews