Pe iunie 1994, echipa națională de fotbal a României învingea reprezentativa similară a Columbiei în primul meci al  
Grupei A. Golurile partidei au fost realizate de Florin Răducioiu ('15, '89), Hagi ('34), respectiv Valencia ('43).

La victoria echipei naționale a României au asistat peste 91.000 de spectatori, pe stadionul Rose Bowl din Pasadena.

Înaintea partidei, România era considerată un outsider, Columbia fiind nominalizată printre favoritele la câștigarea trofeului suprem, după ce se impusese în fața Braziliei și Argentinei în grupa de calificare din America de Sud.

Echipa României din acel meci: Bogdan Stelea - Dan Petrescu, Daniel Prodan, Gheorghe Mihali, Miodrad Belodedici, Dorinel Munteanu - Ioan Lupescu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi - Florin Răducioiu, Ilie Dumitrescu.

Antrenor: Anghel Iordănescu.

Pe parcurs au mai intrat Tibor Selymeș și Corneliu Papură. România a câștigat, în final, Grupa A și a mers până în sferturile de finală, unde a fost oprită - la loviturile de departajare, de către Suedia.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews