Pe 6 februarie 1958 a avut loc un tragic accident de avion pe aeroportul din Munchen. Avionul companiei BEA (British European Airways), care venea de la Belgrad s-a prăbușit pe o pistă a aeroportului Riem, după două tentative de decolare, nereușite din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Avionul transporta echipa de fotbal a clubului Manchester United, care se întorcea de la meciul cu Steaua Roșie Belgrad, încheiat cu scorul 3-3, rezultat care îi calificase pe britanici în semifinala Cupei Campionilor Europeni. Aeronva făcuse escală în Germania pentru realimentarea avionului cu combustibil.

23 din cei 44 pasageri au murit, printre ei opt dintre fotbaliștii clubului din Manchester, Geoff Bent, Roger Byrne, Eddie Colman, Mark Jones, David Pegg, Tommy Taylor, Liam „Billy” Whelan. Duncan Edwards a supraviețuit prăbușirii, însă a decedat 15 zile mai târziu în spital.

Dintre supraviețuitori, îi amintim pe Johnny Berry, Jackie Blanchflower, Dennis Viollet, Ray Wood și Bobby Charlton, Bill Foulkes, Harry Gregg, Kenny Morgans, Albert Scanlon. A supraviețuit accidentului și antrenorul echipei, celebrul Matt Busby, care a decedat în 1994.

În accident și-au mai pierdut viața preparatorul fizic al echipei, doi membri din conducerea clubului și opt ziariști.

Jucătorii Gregg și Blanchflower, deși au supraviețuit tragediei, nu și-au mai putut continua cariera de fotbaliști.