Echipele românești care participă în cupele europene și-au aflat viitori adversari din competițiile continentale.

Dacă va trece de dubla cu Malmo, CFR Cluj, campioana României se poate întâlni în turul III al preliminariilor Champions League cu Ludogoreț, campioana Bulgariei, dacă aceasta o va învinge pe MOL Vidi. Partidele din turul III au loc pe 7/8 august, iar returul pe 14 august.

Dacă trece de Malmo și Ludogoreț/Vidi, CFR va mai juca un meci, în play-off-ul Champions League, pentru a se califica în grupe.

Dacă va pierde cu Malmo, CFR Cluj va juca în turul III din preliminariile Europa League, cu învingătoarea meciului Sutjeska (Muntenegru) - Alașkert (Armenia).

În turul III al preliminariilor, FCSB, dacă va trece de Rudar Velenje, va juca împotriva câștigătoarei partidei Hajduk Split (Croația) - PFC Slavia Sofia (Bulgaria).

U Craiova se va duela în turul III al preliminariilor Europa League cu echipa care va câștiga meciul RB Leipzig (Germania) - BK Hacken

Dacă îi va elimina pe olandezii de la Vitesse, Viitorul va întâlni în turul III pe pierzătoarea meciului PAOK Salonic (Grecia) - Basel (Elveția).

Dacă vor câștiga meciurile din turul III, cele trei formații românești trebuie să mai treacă treacă un tur preliminar pentru a ajunge în grupele Europa League.

CALENDAR EUROPA LEAGUE
Turul II: 26 iulie /2 august
Turul III: 9 /16 august
Play-off: 23 și 30 august