Clubul englez Manchester City a stârnit supărarea propriilor suporteri după ce și-a pus steagul activiștilor LGBT pe profilul paginii de Facebook a echipei, informează presa italiană.

Mai precis, Manchester City a promovat festivalul homosexualilor ce a avut loc în oraș în weekendul ce tocmai s-a încheiat. Reacția suporterilor englezi - dar nu numai, a fost fără echivoc: în timp ce câteva ore, câteva mii de persoane și-au retras like-urile de pe pagină, precizează Itasportpress.

Alții nu s-au limitat doar la atât. Mai mulți fani au scris comentarii negative la adresa celor de la City: Cel mai apreciat comentariu la această fotografie este sugestiv. „Dumnezeu pe Adam și Eva, nu pe Adam și Steve”, a strâns peste 17.000 de like-uri. Un alt comentariu, care a adunat peste 8.000 de aprecieri sună astfel: `„La revedere Manchester City. Migrez la Liverpool”.

Nu este prima oară când fanii din Anglia se manifestă negativ la adresa cluburilor sau autorităților sportive care au „adoptat” cauza homosexualității. În 2016, același lucru l-a pățit și Manchester United.