ACTUALIZARE 26.08: Astra Giurgiu a reușit o performanță extraordinară, eliminându-i pe englezii de la West Ham United, după o victorie obținută chiar pe terenul acestora, la Londra. Giurgiuvenii s-au impus cu 1-0, prin golul reușit de Teixeira în minutul 45, din pasa lui Daniel Niculae.

La meci au asistat peste 57.000 de spectatori, pe noul Stadion Olimpic din Londra, arenă inaugurată oficial în urmă cu câteva luni de către West Ham.

Cu această victorie a Astrei, România are două echipe în grupele Ligii Europa.

Știrea inițială

Astra Giurgiu a remizat cu West Ham, în turul playoffului Europa League. La primul meci după doua luni, Denis Alibec a înscris golul de 1 la 1.


Cu Marius Șumudică revenit pe bancă, alb-negrii au jucat de a egal la egal cu englezii, în turul playoff-ului din Europa League.

Silviu Lung a scos execuția lui Calleri, iar Teixeira a intervenit miraculos la lovitură de cap a lui Antonio. Portughezul a bifat și prima ocazie a campionilor României, însă Randolph a fost la post.

Chiar înainte de pauză, Săpunaru a făcut henț în careu. West Ham a primit penalty, transformat în gol de Noble. Șumudică a mutat ofensiv și l-a introdus în minutul 58 pe Alibec.

Oaspeții puteau da lovitură pe contraatac, însă au semnat o ratare uriașă. A urmat un moment de geniu al lui Alibec - golgeterul Astrei din sezonul trecut a restabilit egalitatea cu o reușită de poveste. S-a terminat 1 la 1 și Astra continuă să spere la calificare.

„Sunt bucuros că am marcat și că am ajutat echipa să scoatem un rezultat pozitiv, chiar dacă se putea mai bine”, a spus Denis Alibec.

„Repriza a doua cred că am făcut o reprezentație senzațională, cred că cea mai bună reprezentație din acest sezon, i-am dominat categoric, n-am avut șansa să mai înscriem la câteva mingi care au trecut prin fața porții”, a adăugat antrenorul Astrei, Marius Șumudică.

Returul de la Londra se va disputa joia viitoare.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews