CS Universitatea Craiova s-a calificat în finala Cupei României la fotbal, miercuri, deși a fost învinsă de FC Botoșani cu scorul de 2-1 (1-0), în deplasare, în manșa secundă a semifinalelor.

Universitatea învinsese cu 5-1 în prima manșă.

FC Botoșani a deschis scorul în min. 13, prin Mircea Axente, care a profitat de eroarea portarului Mitrovic, după un slalom al lui Olimpiu Moruțan. Universitatea a egalat în min. 61, prin Alexandru Mitriță, la capătul unei acțiuni individuale. Gazdele au obținut o victorie de palmares prin golul înscris de Bojan Golubovic (66), în urma unei gafe a lui Renato Kelic, care a luftat și i-a permis bosniacului să marcheze cu un lob peste Mitrovic.

FC Botoșani a avut un gol anulat în min. 15, când arbitrul a considerat că Mitrovic a fost faultat de Mihai Roman.

Gazdele au mai ratat ocazii de gol prin Moruțan (40, 41), Roman (40, 71), Rodriguez (70) și Burcă (82).

Universitatea, care a făcut un joc slab, a mai avut o oportunitate prin Burlacu (79).

În cealaltă semifinală, echipa de ligă secundă FC Hermannstadt a învins-o pe Gaz Metan Mediaș cu scorul de 1-0 (1-0) pe teren propriu, în prima manșă, iar returul va avea loc joi, la Mediaș.

Finala va avea loc în data de 27 mai, pe Arena Națională din București.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews