A fost unul dintre cei mai talentați jucători din istoria fotbalului românesc, care a evoluat pentru echipe puternice din Europa, adevărata glorie cunoscând-o la FC Barcelona și Galatasaray, echipe cu care a cucerit și cele mai multe trofee din carieră. 
 
Popescu este unul dintre foștii jucători care sunt apropiați ai clubului catalan chiar și astăzi, în timp ce numele său este sinonim cu legenda la Istanbul, unde alături de Hagi și Lucescu sunt considerați printre eroii fotbalului turc.

Gică Popescu a împlinit ieri 50 de ani, iar într-un interviu acordat celor de la GSP a explicat că respectul străinilor se obține numai printr-o atitudine demnă și curajoasă, nu prin aplecare sau slugărnicie.
 
„.. Apropo de străinătate, am un mare defect pentru lumea de azi: sunt patriot. Noi, românii, n-o să fim niciodată respectați afară dacă nu dăm cu pumnul în masă! Din păcate, nu prea trăim vremuri în care să se potrivească așa ceva”,a spus Popescu.  

Fostul mare sportiv a povestit și cum a fost experiența carcerală: `Primele luni au fost. Începutul și apoi perioada după ce a murit tata. Altfel, mă obișnuisem. Singura mea preocupare era legată de cei de acasă. A fost greu. Erau mai mici și copiii... Mie mi-a plăcut mereu să stau lângă familie... Mi-au lipsit enorm. Bine că au înțeles, s-au comportat incredibil de bine. E o experiență de care nu ne amintim cu plăcere, dar face parte din viața noastră. Pe copii i-a maturizat foarte mult. Cel mai greu e că s-a dus tata... Încă n-am asimiliat ideea că nu mai e, nu pot să...”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews