Christoph Daum și Răzvan Burleanu negociază încheierea contractului, scadent la finalul lunii noiembrie, după ce naționala a ratat orice șansă de a mai participa la Cupa Mondială din Rusia.

Selecționerul a oferit și o declarație în presa germană prin care își anunță plecarea de la naționala României.

„Este vorba doar despre cum să încheiem totul într-un mod rezonabil", a spus Daum, citat de publicația Sueddeutsche Zeitung.

Nici șeful Federației nu a scăpat de critici. Gigi Becali, care a fost reclamat la Comisia de Disciplină după ce a declarat că „este rușinos că Lucescu nu a fost ofertat de naționala României", l-a criticat dur pe Răzvan Burleanu.

Finanțatorul FCSB spune că vrea să formeze o coaliție pentru a-l îndepărta pe Burleanu de la FRF și militează pentru aducerea Generației de Aur la conducerea fotbalului românesc.

„Domnul Burleanu este parșiv, a pus în statutul Federației niște lucruri tiranice. Noi avem niște tineri talentați, am văzut-o în meciul cu Elveția. Viitorul sună bine. Trebuie să se coalizeze forțele sportive, jurnalistice și politice ca să-l dea jos pe acest Burleanu. Are consiliile județene, deci are voturi, are fotbalul de sală și pe cel feminin. Le dă avantaje ca el să obțină voturile. Trebuie să se implice forțele naționale ca să-l dea jos. Lucrează cu chestiuni tiranice. Să câștige Generația de Aur, nu să voteze alții iar pentru Burleanu. Mircea Lucescu și Ionuț Lupescu nu pot candida, pentru că Burleanu a schimbat statutul Federației. Acest om nu trebuie să mai câștige în Adunarea Generală. Orice cere Burleanu, lumea votează acolo. Trebuie neapărat dat afară", a spus Becali la Realitatea TV.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews