FIFA a precizat că decizia de rejucare a partidei vine „după confirmarea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de a aplica interdicția pe viață arbitrului Joseph Lamptey, pentru manipularea rezultatului meciului".

FIFA a decis rejucarea meciului câștigat de Africa de Sud, pe teren propriu, în fața Senegalului, în noiembrie 2016, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, al cărui arbitru a fost suspendat pe viață pentru "manipularea partidei". Hotărârea finală a venit după ce Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv a ratificat pedeapsa centralului Joseph Lamptey, din Ghana.

Acest meci, care se va rejuca în noiembrie 2017, oferă o șansă în plus naționalei Senegalului, care a pierdut atunci cu 1-2 în Africa de Sud. În acest moment, senegalezii se află pe locul al treilea în Grupa D africană, la un punct de Insulele Capului Verde și Burkina Faso, în cursa pentru calificarea la turneul final de anul viitor, la care va participa doar câștigătoarea grupei.

Suspendat inițial pentru o perioadă de 3 luni de Confederația Africană de Fotbal, pentru „acordarea unui penalty (Africii de Sud) pentru un henț inexistent", ghanezul Lamptey a fost ulterior suspendat pe viață de către FIFA, care l-a găsit vinovat de "influență ilegală asupra rezultatului unui meci".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews