ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


FIFA a precizat că decizia de rejucare a partidei vine „după confirmarea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de a aplica interdicția pe viață arbitrului Joseph Lamptey, pentru manipularea rezultatului meciului".

FIFA a decis rejucarea meciului câștigat de Africa de Sud, pe teren propriu, în fața Senegalului, în noiembrie 2016, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, al cărui arbitru a fost suspendat pe viață pentru "manipularea partidei". Hotărârea finală a venit după ce Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv a ratificat pedeapsa centralului Joseph Lamptey, din Ghana.

Acest meci, care se va rejuca în noiembrie 2017, oferă o șansă în plus naționalei Senegalului, care a pierdut atunci cu 1-2 în Africa de Sud. În acest moment, senegalezii se află pe locul al treilea în Grupa D africană, la un punct de Insulele Capului Verde și Burkina Faso, în cursa pentru calificarea la turneul final de anul viitor, la care va participa doar câștigătoarea grupei.

Suspendat inițial pentru o perioadă de 3 luni de Confederația Africană de Fotbal, pentru „acordarea unui penalty (Africii de Sud) pentru un henț inexistent", ghanezul Lamptey a fost ulterior suspendat pe viață de către FIFA, care l-a găsit vinovat de "influență ilegală asupra rezultatului unui meci".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews