Fondat pe 7 iunie 1947 ca „ASA București” (Asociația Sportivă a Armatei București) de către Ministerul Apărării Naționale, clubul și-a schimbat de mai multe ori numele, până la stabilirea numelui „Steaua” în 1961. 

Gigi Becali nu va mai putea folosi numele Steaua, după decizia Curții de Apel, din 21 decembrie. Patronul roș-albaștrilor mai are o singură cale de atac înainte ca hotărârea să fie definitivă - Înalta Curte de Casație și Justiție -, iar azi a anunțat că echipa se va numi FCSB. În urma acestei decizii, echipa își schimbă numele după 56 de ani în care a evoluat sub numele de Steaua.

Pănă când ICCJ va da un verdict final, hotărârea Curții de Apel este executorie, astfel că Gigi Becali nu mai poate folosi numele "Steaua". Deși a înregistrat mai multe denumiri la OSIM, FCSB, Fotbal Club Sport București și Fotbal Club Sporting București, finanțatorul roș-albaștrilor s-a decis asupra primei titulaturi, adică aceeași folosită și până acum. Dacă până acum era abrevierea de la Fotbal Club Steaua București, acum pur și simplu acesta va fi numele echipei.

„Eu am schimbat numele la Registrul Comerțului. Am schimbat în FCSB. Am anunțat Federația și Liga. Nu aștept până în vară, nu stau să mă cert cu ei. Lumea știe care e Steaua. De aia nu mai dă Alibec goluri, că nu se mai cheamă Steaua și se cheamă FCSB", a declarat Gigi Becali la Digi Sport.

„Lucrurile firești nu le poate schimba nimeni: nici un miliard de judecători. Sunt lucruri spirituale, pe care le-a lăsat Dumnezeu. Eu sunt continuatorul Stelei, asta e Steaua. Se pot da peste cap 7 miliarde de judecători, și Lăcătuș, și Papa de la Roma, și forțele NATO. Nu au cum să schimbe firea, așa e lăsat de la Dumnezeu. Nu mai stau să mă cert, am schimbat peste tot: FCSB. Cine vrea, să îi spună Steaua, dar numele e FCSB. Asta e licența. Nu stau toată ziua în stres cu Armata, eu vreau să îmi simplific viața mea. Vreți să schimb? Bine, mă, schimb!", a continuat Gigi Becali.

„Nu am capitulat. Pentru mine FCSB e Steaua, pentru toți e Steaua. Eu cred 100% că judecătorii de la Înalta Curte vor întoarce decizia. Eu nu cred că toți judecătorii din România sunt nebuni la cap. Lucrurile sunt clare, am palmares, istorie, eu sunt continuatorul. Doar am plecat de acasă, din Ghencea. FCSB e Steaua și așa va rămâne în vecii vecilor! Amin! Ei contestă și FCSB, dar au pierdut peste tot. FCSB va fi și la UEFA sau FIFA, pe marca FCSB iau licența", a mai spus Becali.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews