Cristiano Ronaldo (31 de ani) a vorbit după finala Campionatului European dintre Portugalia și Franța (1-0), meci în urma căruia starul portughez a cucerit primul trofeu  cu echipa națională a țării sale.

Ronaldo a ieșit de pe teren în minutul 25 al finalei, după ce s-a accidentat în urma unui duel cu Payet.

"Sunt foarte, foarte fericit să câștig acest trofeu. Era ceva ce mi-am dorit de mult, din 2004. L-am rugat pe Dumnezeu să îmi mai acorde o șansă. Țara mea merită acest trofeu, jucătorii noștri merită. Din păcate însă, lucrurile nu au mers bine pentru mine, m-am accidentat în primele minute ale finalei, dar mereu am crezut în colegii mei. Au calitate și abilitate, iar strategia antrenorului nostru a fost câștigatoare. Am bătut Franța și sunt bucuros. Acesta este unul dintre cele mai frumoase momente ale carierei mele. Mereu am spus că vreau să câștig un trofeu cu echipa națională și să fac istorie. Am reușit! Le mulțumesc colegilor mei, antrenorului, poporului portughez și tuturor oamenilor care au venit până aici să ne sprijine. Este un moment unic pentru mine, pentru poporul portughez și este de neuitat", a spus Ronaldo după meci.

În urmă cu 12 ani, Ronaldo a pierdut finala Euro 2004, disputată contra Greciei.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews