Gheorghe Hagi trăgea, la finalul lunii noiembrie, un semnal de alarmă în privința fotbalului românesc și critica faptul că sunt lăudați jucătorii care reușesc să marcheze doar șase goluri, în trecut acest lucru fiind considerat ca fiind o performanță slabă.

După remiza, scor 0-0, cu Danemarca, vorbele spuse de Hagi atunci par o profeție asupra a ceea ce urma să se întâmple pentru echipa națională a României, care este pe cale să rateze o nouă campanie de calificare la o Cupă Mondială.

„Am ajuns în groapă și, până nu ne trezim să fim realiști, o să ne bată oricine” - este avertismentul pe care l-a lansat Gheorghe Hagi în legătură cu starea fotbalului românesc.

„Am ajuns în groapă, fraților! Eu nu înghit asta! Din păcate, am ajuns aici. O să ne coste timp, energie și o muncă titanică. Și nu știu dacă o facem! Până nu ne trezim să fim realiști, vai de mama noastră! O să ne bată oricine! Am uitat de fotbalul nostru...”, a susținut Hagi.

Afirmațiile tranșante au fost făcute la finalul meciului Viitorul - Gaz Metan, scor 1-1. Fostul internațional a mai acuzat că acum sunt lăudați jucătorii care reușesc să marcheze doar șase goluri, în trecut acest lucru fiind considerat o performanță slabă.

„De 10 ani, am luat modelul italian și am jucat lungă și pe a doua. Decarul a dispărut, fraților. A dispărut pentru că el nu mai era important, nu mai știa care e rolul lui în teren. Acesta este nivelul fotbalului românesc și o să ne coste, pentru că noi nu putem fi nordici, nu putem fi olandezi, nemți sau belgieni. Noi suntem latini, creativi. Creativitate, fantezie, lucruri care au dispărut și de aceea nu mai vine publicul la stadion", a mai explicat Hagi.

Acesta a mai spus că Nicolae Stanciu nu merită să poarte tricoul cu numărul 10: „Decarul nu poate să poarte decât numărul 10. El îi face pe ceilalți să înțeleagă că acela e numărul lui. Acela va fi adevăratul decar al echipei naționale. Când vine la echipa națională, să zică: «Ăsta e al meu!». Nu îmi dă mie antrenorul tricou. Îl câștig eu, pentru că acesta este rolul meu. Dar, îmi asum".

Gheorghe Hagi a mai spus că liderul primei reprezentative va fi un jucător de la Viitorul: „Eu creez decari. Eu am cinci decari, iar unul dintre ei va conduce destinele echipei naționale".