Gheorghe Hagi trăgea, la finalul lunii noiembrie, un semnal de alarmă în privința fotbalului românesc și critica faptul că sunt lăudați jucătorii care reușesc să marcheze doar șase goluri, în trecut acest lucru fiind considerat ca fiind o performanță slabă.

După remiza, scor 0-0, cu Danemarca, vorbele spuse de Hagi atunci par o profeție asupra a ceea ce urma să se întâmple pentru echipa națională a României, care este pe cale să rateze o nouă campanie de calificare la o Cupă Mondială.

„Am ajuns în groapă și, până nu ne trezim să fim realiști, o să ne bată oricine” - este avertismentul pe care l-a lansat Gheorghe Hagi în legătură cu starea fotbalului românesc.

„Am ajuns în groapă, fraților! Eu nu înghit asta! Din păcate, am ajuns aici. O să ne coste timp, energie și o muncă titanică. Și nu știu dacă o facem! Până nu ne trezim să fim realiști, vai de mama noastră! O să ne bată oricine! Am uitat de fotbalul nostru...”, a susținut Hagi.

Afirmațiile tranșante au fost făcute la finalul meciului Viitorul - Gaz Metan, scor 1-1. Fostul internațional a mai acuzat că acum sunt lăudați jucătorii care reușesc să marcheze doar șase goluri, în trecut acest lucru fiind considerat o performanță slabă.

„De 10 ani, am luat modelul italian și am jucat lungă și pe a doua. Decarul a dispărut, fraților. A dispărut pentru că el nu mai era important, nu mai știa care e rolul lui în teren. Acesta este nivelul fotbalului românesc și o să ne coste, pentru că noi nu putem fi nordici, nu putem fi olandezi, nemți sau belgieni. Noi suntem latini, creativi. Creativitate, fantezie, lucruri care au dispărut și de aceea nu mai vine publicul la stadion", a mai explicat Hagi.

Acesta a mai spus că Nicolae Stanciu nu merită să poarte tricoul cu numărul 10: „Decarul nu poate să poarte decât numărul 10. El îi face pe ceilalți să înțeleagă că acela e numărul lui. Acela va fi adevăratul decar al echipei naționale. Când vine la echipa națională, să zică: «Ăsta e al meu!». Nu îmi dă mie antrenorul tricou. Îl câștig eu, pentru că acesta este rolul meu. Dar, îmi asum".

Gheorghe Hagi a mai spus că liderul primei reprezentative va fi un jucător de la Viitorul: „Eu creez decari. Eu am cinci decari, iar unul dintre ei va conduce destinele echipei naționale".

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews