Federația Română de Fotbal a fost amendată de Comisia de Disciplină a Federației Internaționale (FIFA) cu 25.000 de franci elvețieni, iar Arena Națională a fost suspendată o partidă, după comportamentul „nepotrivit” al suporterilor naționalei României la meciurile cu Armenia și Muntenegru, relatează EFE, citată de Agerpres.

Mai precis, federația de la București a fost amendată cu 15.000 de franci elvețieni pentru comportamentul suporterilor prezenți la meciul cu Armenia (1-0), partidă jucată luna trecută în preliminariile CM 2018.De asemenea, FRF a fost amendată cu 10.000 de franci pentru incidentele produse la partida cu Muntenegru, de la Podgorica (0-1).

FIFA a reclamat aruncarea de obiecte în teren, torțe și bannere discriminatorii cu conținut religios la meciul de pe Arena Națională de la București.

Este vorba despre mesajul: „Sângele de martir creștin ne-a sfințit glia secole apărând cu râvnă ortodoxia. Bravii noștri eroi zilnic sunt dați uitării, cât mai avem mândrie: Nu islamizării”.

FIFA nu iartă nimic când este vorba despre corectitudinea politică, astfel că Federația Argentiniană a fost amendată cu 65.000 de franci pentru scandări considerate „homofobe”, iar Iranul va plăti 45.000 de franci pentru aruncarea de obiecte, sticle și o ceremonie religioasă înaintea meciului cu Siria.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews