Florentin Petre a dezvăluit faptul că Gigi Becali l-a ajutat să se vindece de Hepatita C. Fostul jucător al celor de la Dinamo a ținut să-i mulțumească public patronului FCSB, dar și impresarului Ana Maria Prodan, pentru gestul pe care l-au făcut pentru el.

„Vreau să mulțumesc public, din adâncul inimii, binefăcătorilor mei Gigi Becali și Anamaria Reghecampf- Prodan, atât eu cât și familia mea și să le spun că nu mi-a fost dat niciodată să întâlnesc atâta generozitate și bunătate. După 18 ani cât am fost infectat cu virusul Hepatitei C, timp în care am jucat, am antrenat, am muncit fără să țin cont de urmări, în mod inconștient, cu ajutorul acestor doi oameni și cu ajutorul evoluției medicinei, m-am vindecat complet, spre uimirea medicilor și bucuria celor care mă doresc sănătos.

Sunt din nou apt de muncă, apt să vă antrenez copiii, apt să transmit fotbal mai departe și apt să-mi cresc copiii!! Gigi Becali și Anamaria Prodan, nu am cuvinte să vă spun cât vă sunt de îndatorat și nu-mi rămâne decât să vă arăt permanent, recunoștința mea. Sper ca într-o zi să pot întoarce într-o formă umanitară, gestul dumneavoastră”, a scris Florentin Petre, într-o postare pe contul său de Facebook.

Florentin Petre este unul dintre cei mai emblematici jucători ai celor de la Dinamo. Fostul mijlocaș a evoluat și pentru echipa națională în 53 de meciuri, reușind să înscrie 6 goluri.

Finanțatorul FCSB a precizat că fostul jucător nu este singurul pe care-l ajută cu medicamente pentru a lupta cu această boală și suține că are un proiect la nivel național pentru a ajuta bolnavii.

Becali susține că oamenii care suferă de Hepatita C au nevoie de circa 40 - 50 de mii de euro pentru a cumpăra medicamente, dar el a găsit o variantă de a le cumpăra mai ieftin.

„Eu la ora asta ajut oamenii să se vindece de Hepatita C la nivel național. Sunt mulți oameni care nu se pot mișca. Eu lucrez la un program național. Eu am dat astfel de pastile la sute de oameni, nu doar lui Florentin Petre. Eu am dat medicamente la mai multă lume, dar nu vreau să mă laud cu asta. Pe Florentin Petre l-a adus Ana la mine, ea i-a zis că nu țin cont că e dinamovist și eu stelist. În UE și în România, pentru cei care statul subvenționează aceste medicamente, se cumpără cu 40.000 - 50.000 de euro, dar eu le iau la o sumă mai mică, pentru că le iau pe altă filieră”, a spus Gigi Becali la Digi Sport.