Fotbalistul Miloș Degenek, internațional australian dar etnic sârb, a declarat presei că nu se teme de coronavirus. Mai mult, spune el, nici majoritatea sârbilor nu cred în pericolul acestui virus, relatează B92.

Degenek crede că pericolul virusului a fost umflat de către mass-media și coronavirusul nu este mai puternic decât gripa obișnuită.

„Ca să fiu sincer, cred că 95% dintre oamenii de aici nu cred și știu că nu există vreun virus. Nu se întâmplă nimic. Aici, 95% dintre oameni cred că este o înșelătorie a mass-media, pentru o varietate de motive. Mulți oameni poartă măști și mănuși dar cei din jurul meu, în special când ne antrenăm, nu cred că există un virus și că se întâmplă cu-adevărat ceva”, a spus el, citat de B92.


Fundașul central în vârstă de 26 ani a continuat argumentând că logodnica sa este cadru medical într-un spital sârbesc și a văzut ce se întâmplă.

„Chiar când merg pe stradă sau merg într-un restaurant sau un concert live, oamenii stau unul lângă altul. Logodnica mea lucrează într-un spital și știe că mai mulți oameni mor de la virusul obișnuit decât de la coronavirus. Cred că acest coronavirus este popular și mulți sunt speriați. Dar nu vorbesc prea mult despre asta, nu-mi pasă decât ca fotbalul să se întoarcă”, a spus el.

Miloș Degenek reprezintă Australia la nivel de echipă națională, dar este etnic sârb, emigrat de pe continent din cauza războaielor din fosta Iugoslavie. În prezent evoluează la echipa Steaua Roșie Belgrad.