Fotbaliștii din echipa națională a Arabiei Saudite au refuzat, înaintea meciului cu Australia, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018, să țină un moment de reculegere în memoria victimelor atacului de sâmbătă, de pe London Bridge și Borough Market, relatează Daily Mail.

 Într-o fotografie publicată de către publicația amintită se observă jucătorii australieni aliniați la mijlocul terenului, pentru minutul de reculegere, în timp ce saudiții ignoră această acțiune și se pregătesc pentru startul partidei. La rândul lor, în momentul respectiv, rezervele reprezentativei Arabiei Saudite nu s-au ridicat în picioare, așa cum se obișnuiește.

Gestul naționalei din Arabia Saudită i-a nemulțumit pe fanii australieni, care cer socoteală pe rețelele de socializare. În schimb, suporterii din Arabia Saudită susțin că în cultura musulmană nu se obișnuiește să se țină momente de regulegere pentru a omagia persoanele decedate.

Echipa națională de fotbal a Australiei a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, reprezentativa similară din Arabia Saudită, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia 2018.

Opt persoane și-au pierdut viața, în timp ce alte 48 au fost rănite după ce trei atacatori au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, sâmbătă seara, înainte de a-i ataca pe trecători cu mai multe cuțite în zona Borough Market.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews