Fostul mare jucător și actual antrenor și proprietar al echipei Viitorul, din Liga 1, Gică Hagi și-a anunțat plecarea din România, dezamăgit de modul în care se prezintă fotbalul din România.

Campioana Viitorul a remizat contra fostei campioane, Astra, într-un meci în care echipa lui Hagi a atacat, a lovit bara și și-a creat ocazii.

Vineri seară, Hagi a vorbit sincer despre motivele care-l fac să se gândească la plecare, apoi a transmis un mesaj trist, dar cât se poate de clar: „Realitatea e cruntă! Cruntă, fraților! Cum arată Liga 2, Liga 3, campionatele de juniori... Mergeți în continuare pe drumul ăsta, eu merg pe drumul meu, dar o să ne vedem peste 15-16 ani și o să-mi puneți placa de acum 15-16 ani. Toată lumea se dezvoltă și noi rămânem pe loc! Cu echipe tăiate, cu puncte reduse. Jucătorii joacă, fac puncte, apoi află că li s-au scăzut 20 de puncte. Vine Petrescu și vă spune, vin și eu și vă spun...Mi-e rușine că m-am întors acasă.

Astăzi seară vă transmit un mesaj foarte clar: ne vom vedea în timp și vom vedea ce se alege! Dar pe mine să nu mai contați, m-ați pierdut definitiv! Uitați-vă ce vă zic aici. Sunt implicat aici (n. red - la Viitorul), dar m-ați pierdut ca mare sportiv care a făcut ceva pentru țara asta. Unii se bucură, să fie sănătoși. Voi sta și mă voi uita la voi, să vedem unde duceți România. Dar s-o duceți sus, vă rog frumos. Dar nu mă mai chemați! Chemați-i pe alții, eu mi-am făcut treaba față de fotbalul românesc. Și cât am jucat, și după ce m-am lăsat, pentru că am furnizat jucători. Acum cinci ani v-am spus că o să am 11 jucători în echipa națională. În 2021, 2022, chiar dacă vor unii s-o blocheze, echipa națională va fi alimentată de mine. Am investit energie, neuroni, am cheltuit orice pentru formare, pentru viitor.

Ăsta e singurul gând al meu, să plec. De ieri, sunt convins, voi pleca. Nu știu când, dar o voi face cât mai repede. Asta e, poate unii se bucură, le urez succes și voi fi primul care voi spune când vor reuși. Sunt interese meschine și politică multă, din păcate! Și nu există fotbal. Pentru mine e terminat, să nu mă mai chemați că nu o să vin. Dintre toți din România, sunt primul care sprijină, primul care a băgat milioane de euro în tineri. În tineri, nu în bătrâni. În adâncul meu sunt convins că am făcut cel mai mare lucru al vieții mele când am investit în copii. Chit că nu mai am un leu, cum zic unii, că sunt falimentar...Cum să fiu falimentar când am 300 de copii? Mai e cineva în România cu 300 de copii? Eu am doi copii legitimi și alți 300 care sunt ai mei. Depind de mine, le dau de toate, țin 66 de copii cu casă, masă, școală, tot. Un milion de euro pe an dau!

De ieri, primul gând care mi s-a pus e că vreau să plec din țară, cu toate că am o obligație aici. Voi pleca, cu siguranță! Asta e, ați reușit, v-ați atins obiectivul, vă urez succes să duceți România unde am dus-o și noi. Ne vedem, dar vom vorbi de departe. Cam asta e, cu asta am terminat, sper că nu v-am plictisit, să mai găsesc pe cineva care să spună că am vorbit 12 minute...Pot să vorbesc și o oră, că am ce povesti, domnule. Eu am vrut la fotbal, am fost la fotbal și am de povestit. Am 43 de ani de fotbal, vă dați seama cât am de povestit?

Nu e loc acasă pentru mine, ați mai pierdut o persoană, un om care a plecat și nu s-a mai întors. Dar poate că așa e în România. Mergeți în continuare pe drumul ăsta, că faceți bine. Ați scris că m-am revoltat! Păi, eu m-am revoltat? Nu, mi-am spus doar opinia. Hagi și-a spus opinia, atât! Ne bucurăm că am pierdut doar cu 3-0 acasă cu Olanda. Acceptați voi asta, nu eu! Eu nu pot să accept. Acuzați-mă că sunt fals, că nu eram român...Dar eram! Și i-am bătut pe toți, v-am făcut să fiți mândri, ați crescut în spiritul nostru, așa cum a fost. M-ați făcut să am o zi pe care n-o voi uita niciodată. Țineți minte lucrul ăsta. Uitați de Generația de Aur, e generația de placă. Fier forjat, după unii! A ruginit, e expirată deja.

Faceți-mă iar analfabet, că sunteți în stare! Dar eu sunt făcut din muncă. Nu toți! Unii, băieți deștepți se cheamă în România, nici nu știu care sunt, dar așa am auzit...Sunt faraoni, trăiesc bine, dar nu muncesc. Li se pune totul pe masă, în timp ce Hagi e făcut din muncă. Așa a fost soarta mea, mi-o accept, mă duc cu ea. Am greșit, și eu am greșit, îmi asum și o voi face întotdeauna, dar cred că am făcut foarte multe lucruri bune în toată istoria mea", a declarat Gică Hagi.