Comitetul Executiv al UEFA a decis acceptarea  Kosovo drept membru cu drepturi depline alături de ceilalți membri afiliați ai forului fotbalistic european. Votul a fost extrem de strâns, 28 la 24.

Asta înseamnă că echipele de fotbal și echipa națională vor putea evolua în competiții oficiale organizate de UEFA: cupe europene sau Campionatul European. Până acum Kosovo avea dreptul să evolueze doar în partide amicale, conform unei decizii luate de Blatter, fostul președinte al FIFA, în 2012.

La finalul lui 2014, Comitetul Olimpic Internațional a recunoscut Comitetul Olimpic din Kosovo și a autorizat astfel sportivii din această țară să participe la calificările pentru Jocurile Olimpice din vara acestui an, de la Rio de Janeiro.

Kosovo este un stat care și-a autodeclarat independența față de Serbia în februarie 2008. România nu a recunoscut Kosovo. Serbia, însă, conform Constituției, consideră că provincia îi aparține. Kosovo nu este membră a ONU din cauza Rusiei, care și-a folosit dreptul de veto pentru a bloca accesul Priștinei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews