Comitetul Executiv al UEFA a decis acceptarea  Kosovo drept membru cu drepturi depline alături de ceilalți membri afiliați ai forului fotbalistic european. Votul a fost extrem de strâns, 28 la 24.

Asta înseamnă că echipele de fotbal și echipa națională vor putea evolua în competiții oficiale organizate de UEFA: cupe europene sau Campionatul European. Până acum Kosovo avea dreptul să evolueze doar în partide amicale, conform unei decizii luate de Blatter, fostul președinte al FIFA, în 2012.

La finalul lui 2014, Comitetul Olimpic Internațional a recunoscut Comitetul Olimpic din Kosovo și a autorizat astfel sportivii din această țară să participe la calificările pentru Jocurile Olimpice din vara acestui an, de la Rio de Janeiro.

Kosovo este un stat care și-a autodeclarat independența față de Serbia în februarie 2008. România nu a recunoscut Kosovo. Serbia, însă, conform Constituției, consideră că provincia îi aparține. Kosovo nu este membră a ONU din cauza Rusiei, care și-a folosit dreptul de veto pentru a bloca accesul Priștinei.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.