ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Selecționatele României și Irlandei de Nord au terminat la egalitate, 0-0, sâmbătă seara, pe stadionul Windsor Park din Belfast, în Grupa F a preliminariilor EURO 2016 la fotbal. 
 
Principalul câștig în urma acestui egal, venit după un meci modest făcut de echipa României, este faptul că tricolorii rămân neînvinși și în fruntea clasamentului grupei.

Tricolorii au fost dominaţi de Irlanda de Nord, mai ales în repriza secundă a partidei. România a intrat în jocul fizic al adversarilor, dar a reușit să își creeze câteva ocazii bune de gol, mai puține decât echipa gazdă.

Keșeru a semnat prima oportunitate a partidei (2), din lovitură liberă de la mare distanță, trimițând minge destul de aproape de poartă. Nord-irlandezii au preluat inițiativa și Lafferty l-a testat pe Tătărușanu cu un șut (17).

România a avut apoi o perioadă destul de bună, iar Torje (18) a pătruns impetuos, dar s-a pierdut în momentul șutului și a pierdut mingea în poziție de gol. Chipciu a avut și el o șansă mare (31), dar a ratat șutul după o pasă foarte bună a lui Keșeru. Keșeru a fost aproape de gol (37), însă portarul McGovern a respins mingea trimisă cu efect din corner de atacantul român.

România a jucat pentru prima oară în noul echipament și este de consemnat debutul atacantului Florin Andone, potrivit Agerpres.

Următorul meci al tricolorilor va avea pe 4 septembrie, cu Ungaria, în deplasare.

Care au fost echipele:

Irlanda de Nord: 1. Michael McGovern — 2. Conor McLaughlin, 4. Gareth McAuley, 5. Jonny Evans (20. Craig Cathcart, 79), 11. Chris Brunt — 8. Steven Davis (căpitan) — 19. Jamie Ward (13. Corry Evans, 79), 16. Oliver Norwood, 6. Chris Baird, 14. Stuart Dallas — 10. Kyle Lafferty. Selecționer: Michael O'Neill.

România: 12. Ciprian Tătărușanu — 2. Paul Papp, 6. Vlad Chiricheș (căpitan), 21. Dragoș Grigore, 3. Laszlo Sepsi — 18. Andrei Prepeliță, 8. Mihai Pintilii — 11. Gabriel Torje, 10. Alexandru Maxim (4. Gabriel Tamaș, 90), 7. Alexandru Chipciu (19. Bogdan Stancu, 61) — 13. Claudiu Keșeru (9. Florin Andone, 72). Selecționer: Anghel Iordănescu.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews