Sportivii români Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi au cucerit medalia de aur în proba de canoe-2 pe 1.000 metri, miercuri, la Jocurile Europene de la Minsk, informează Agerpres.

Chirilă și Mihalachi au fost cronometrați cu timpul de 3 min 40 sec 919/1000, fiind urmați de Ucraina (Iuri Vandiuk, Andrei Rîbaciuk), 3 min 41 sec 692/1000, și de Rusia (Kiril Șamșurin, Ilia Pervuhin), în 3 min 42 sec 547/1000.

Mihalachi este dublu campion mondial al probei (2010, 2014), iar Chirilă e medaliat cu aur la Europenele Under-23 din 2019.

Aceasta a fost a doua medalie de aur a delegației României la Minsk.

Bilanțul României este acum de două medalii de aur, două de argint și patru de bronz. Aurul a fost câștigat de Laura Georgeta Coman, în proba de pușcă aer comprimat 10 m, și de Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi, la canoe-2 pe 1.000 m. Medaliile de argint au fost cucerite de Dacian Barna și Andreea Bogati în proba de perechi mixte din concursul de gimnastică aerobică, respectiv perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la tenis de masă - dublu mixt. Medaliile de bronz au fost obținute la sambo, prin Daniela Poroineanu (cat. 56 kg), Anda Mihaela Vâlvoi (cat. 64 kg) și Alina-Petronela Păunescu (cat. +80 kg), și la gimnastică aerobică - grup (Gabriel Bocșer, Mihai Alin Popa, Dacian Nicolae Barna, Dorin Marian Broței și Andreea Bogati).

România participă cu 123 de sportivi la Jocurile Europene de la Minsk, programate între 21 și 30 iunie. Reprezentanții României vor concura la toate cele 15 sporturi și discipline sportive din program: atletism, baschet 3x3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică - artistică, aerobică și ritmică, judo, kaiac-canoe, lupte - feminin, libere și greco-romane, sambo, tenis de masă, tir sportiv și tir cu arcul.

Rezultatele obținute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir cu acul și tir sportiv contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice - Tokyo 2020.