Suporterii Universității Cluj organizează joi, 10 martie, un marș de solidaritate cu echipa. Întâlnirea va avea loc în Piața Unirii și va începe de la ora 17:00, informează siteul ucluj.ro.
 
Academicianul Ioan-Aurel Pop, rectorul  Universității ,,Babeș-Bolyai" din Cluj Napoca, s-a arătat solidar cu demersul suporterilor Universității Cluj.
 
"Sunt alături de cei care susțin sportul clujean si clubul Universitatea. Sportul formează caractere și generează modele pentru tineri. ,,Mens sana in corpore sano”, un deziderat al vechilor greci, a fost preluat de societatea occidentală modernă, iar Universitatea noastră nu a făcut excepție de la regulă. Parcul Sportiv ,,Iuliu Hațieganu” a apărut din aceleași considerente. La fel s-a întâmplat și în cazul clubului Universitatea, al cărui spirit fondator este rodul aceluiași nobil ideal.
„Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătoși. Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie; nu victorie personală, ci victoria națiunii; nu specula, ci jertfa”, spunea profesorul Iuliu Hațieganu, fondatorul clubului și primul său președinte. În virtutea acestora, UBB a fost și este aproape de sportul clujean, în special de cel universitar, în principal de sportul amator. Atunci când am avut ocazia să ne implicăm am ajutat însă și sportul profesionist atât cât am putut, fie prin cazarea sportivilor, fie prin punerea la dispoziție a unor terenuri de sport care aparțin instituției. Și în viitor vom proceda la fel. Situația dificilă prin care trece clubul de fotbal în prezent ne îngrijorează și ne întristează deopotrivă. De-a lungul timpului au mai avut loc sincope care au fost depășite și avem speranța că, până la urmă, cei autorizați și în măsură să o facă, vor găsi o soluție de salvare a clubului", a spus profesorul Ioan-Aurel Pop.

Iată comunicatul integral al suporterilor:

Suporterii Universității organizează joi, 10 martie, începând cu ora 17 un nou marș de solidaritate. Locul de întâlnire al suporterilor alb-negri este și de această dată Piața Unirii. La eveniment sunt așteptați să participe toți cei care vor să sprijine echipa fanion a Ardealului în aceste momente de cumpănă. 

"Universitatea Cluj înseamnă, printre altele, tradiție și istorie. De-a lungul anilor, simbolul unor inimi românești a întâmpinat o mulțime de obstacole peste care a reușit să treacă cu fruntea sus. Din nefericire, ne aflăm din nou în fața unui nou obstacol. Universitatea Cluj are nevoie de ajutorul nostru! Nu pentru un stadion, nu pentru a implica primăria în preluarea echipei, nu pentru a obliga pe cineva să își asume viitorul Universității! Vrem să ieșim în stradă pentru a demonstra că ne pasă de "U", ne pasă de viitorul acestui simbol! Haideți, cu mic, cu mare, să arătăm lumii că Universitatea nu este singură, că ea poate conta dezinteresat și necondiționat pe dragostea, atașamentul și susținerea noastră, a celor ce purtăm o potcoavă cu noroc în piept!", este mesajul pe care doresc să îl transmită inimoșii suporteri clujeni.

„În calitate de jucător al Universității îmi doresc ca la mitingul din 10 martie să vină cât mai multă lume pentru că ar fi păcat ca o echipa cum e „U” Cluj să moară. Sper să fim cât mai mulți și să atragem atenția asupra viitorului acestui club de tradiție al fotbalului românesc!!!” – Octavian Ursu. 

O parte a jucătorilor care au îmbrăcat tricoul alb-negru și-au manifestat prin intermediul rețelelor de socializare susținerea față de acest eveniment. Prin acești jucători se regăsesc Dan Bucșa, Maximilian Nicu, Robert Veselovsky, Dragoș Balauru, Andrei Lungu, Apostol Muzac, Ionuț Târnăcop, Răzvan Cociș, Emil Szolomajer, Bogdan Ungurușan, Laurențiu Buș, Bogdan Apostu, Valentin Lemnaru etc.

„Am urmărit și urmăresc îndeaproape evenimentele din cadrul echipei "U" Cluj. Pentru aceasta Istorie și Tradiție numită Universitatea am avut și am admirația unui monument al sportului românesc. Cuvintele nu pot cuprinde această unică Identitate, acest Mit și Frumos al Sportului Rege. Pe 10 Martie de la ora 17 toată suflarea strigând într-un ecou, un singur gând și o singură dorință: "U" Cluj nu moare!!!” - Florin Hidișan

La meciul disputat în deplasare de Universitatea la Satu Mare, suporterii gazdă au afișat un banner de solidaritate cu suflarea alb-neagră: „Și de mere, și de nu / Nu lăsați să moară „U””.

Ne vedem joi, la 5 în Piața Unirii!!!