Stadionul Giulești-Valentin Stănescu din Capitală a intrat în procesul de demolare, a anunțat clubul bucureștean pe facebook.

„Lucrările de demolare la stadionul Giulești au început. Chiar dacă ne încearcă sentimente de tristețe și nostalgie, gândul că vom avea un nou stadion, așa cum merită un club precum Rapid, ne oferă motivația de a construi o echipă de top, astfel încât pe noul Giulești să vedem numai meciuri de Liga I și, mai ales, de cupe europene”, menționează clubul Rapid pe pagina oficială.

Conform Companiei Naționale de Investiții (CNI), autorizația de desființare/demolare parțială a fost emisă de Primăria Sectorului 6 la 11 februarie 2019. În paralel se definitivează documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de construire împreună cu avizele aferente.

Noul stadion Giulești-Valentin Stănescu va avea 14.000 de locuri, costul de construcție fiind de 29 de milioane de euro. Arena va avea o pistă de atletism pentru antrenamente sub tribune, o sală de sport sub Peluza Nord și spații de cazare pentru sportivi (28 de locuri).

Stadionul Giulești a fost inaugurat la 10 iunie 1939 în prezența Regelui Carol al II-lea, a lui Mihai "Mare Voevod de Alba Iulia", ulterior Regele Mihai I al Românie, a Prințului Paul al Greciei precum și a numeroși membri ai Guvernului României.

Ultimul meci oficial găzduit de arena de lângă Podul Grant a fost FC Rapid - Înainte Modelu (scor 1-0), din cadrul etapei a 14-a a Seriei a II-a din Liga a III-a, la care au asistat aproximativ 9.000 de spectatori.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. UEFA solicită celor 12 țări organizatoare să pună la dispoziție alte patru stadioane la standarde internaționale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naționale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo. Stadionul „Steaua” a fost deja demolat. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews