Pe 11 mai s-au împlinit 6 de ani de la accidentul pe care l-a suferit fotbalistul Mihai Neșu la un antrenament al echipei FC Utrecht, acolo unde evolua, accident în urma căruia a rămas paralizat de la brâu in jos.

Ajuns acum la 34 de ani, Neșu a făcut niște mărturisiri cutremurătoare într-un interviu acordat postului de televiziune Kanal D. Acesta spune că a descoperit o nouă viață, dincolo de lacrimi, disperare, depresie și gânduri de suicid.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care se gândesc la mine, celor care mă ajută și care ajută fundația. Fără ei nu ar fi existat «Fundația Mihai Neșu». Eu am paralizat, nu pot să fac nimic, dar uite că Dumnezeu are putere și printr-un om paralizat poate să creeze ceva deosebit”, a spus Neșu.

„Pe Pământ e suferință multă! După accident îți pui anumite întrebări, ce s-a întâmplat cu viața ta? Ce rost mai are viața asta? Nu sunt de piatră. Rămâne să lupt și să continui viața”, a mai zis Mihai Neșu.

Fostul fundaș al Stelei spune că nu este supărat pe Alje Schut, fostul său coleg, care i-a provocat accidentarea la un antrenament.

”Nu am fost niciodată supărat pe el. El nu are nicio vină. Este mult mai greu sufletește pentru el, se simte vinovat. Am vorbit. Nu știm de ce s-a întâmplat asta.

Cea mai mare bucurie sufletească pe care o ai este atunci când poți să ajuți pe cineva. La începutul accidentării mele, am fost supărat pe toată lumea și pe tot ceea ce se întâmpla în jur. Acum, nu mai sunt supărat pe nimeni, sunt bucuros și recunoscător”, a mai spus Neșu.

”În decursul vieții mele am avut multe modele, mulți fotbaliști, dar după accident ajungi să îți pui anumite întrebări. Ai pierdut multe, de la sănătate la bani, la oameni dragi și te gândești ce rost mai ai tu. Ce rost mai are viața asta, când pierzi tot?

O persoană dragă mi-a spus că poate acest accident mi s-a întâmplat pentru a mă apropia mai mult de Dumnezeu. Am discutat cu preoți și diferiți oameni și am ajuns la concluzia că scopul omului pe Pământ este dobândirea Duhului Sfânt și a sfințeniei. Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că cel mai mare dar primit de la Dumnezeu este suferința și boala. Așa că eu încerc să mulțumesc pentru ce îmi este dat și sper să îmi dea putere să trec peste fiecare zi”, a încheiat fostul jucător de fotbal.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews