ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Gigantul din industria alimentară McDonald's a realizat postere de prezentare a Cupei Mondiale din Rusia din care a eliminat crucile monumentelor reprezentate în imagini.


Astfel, celebra catedrală ortodoxă Sfântul Vasile, unul dintre simbolurile Moscovei, a fost portretizată de McDonald's fără crucile de pe turle. Într-o altă imagine, locul bisericilor a fost luat de niște cornete de înghețată.

Imaginile au fost realizate de agenția braziliană DPZ&T, iar McDonald's este „restaurantul oficial al Cupei Mondiale”, fiind partener oficial al FIFA, informează Designtaxi.

Retailerul german Lidl a stârnit o furtună în Europa după ce a eliminat crucile de pe cupolele albastre ale unor biserici prezente pe ambalajele unui iaurt grecesc. 

În urma protestelor vehemente ale cetățenilor și ale Bisericii, Lidl a anunțat că va îndrepta eroarea și va repune crucea pe respectivele ambalaje.

Tot Lidl a eliminat crucea de pe afișele care prezentau un simbol al orașului italian Dolceaqua. În urma protestelor italienilor, cei de la Lidl au afirmat că a fost doar o eroare și nu o strategie de marketing.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews