Gigantul din industria alimentară McDonald's a realizat postere de prezentare a Cupei Mondiale din Rusia din care a eliminat crucile monumentelor reprezentate în imagini.


Astfel, celebra catedrală ortodoxă Sfântul Vasile, unul dintre simbolurile Moscovei, a fost portretizată de McDonald's fără crucile de pe turle. Într-o altă imagine, locul bisericilor a fost luat de niște cornete de înghețată.

Imaginile au fost realizate de agenția braziliană DPZ&T, iar McDonald's este „restaurantul oficial al Cupei Mondiale”, fiind partener oficial al FIFA, informează Designtaxi.

Retailerul german Lidl a stârnit o furtună în Europa după ce a eliminat crucile de pe cupolele albastre ale unor biserici prezente pe ambalajele unui iaurt grecesc. 

În urma protestelor vehemente ale cetățenilor și ale Bisericii, Lidl a anunțat că va îndrepta eroarea și va repune crucea pe respectivele ambalaje.

Tot Lidl a eliminat crucea de pe afișele care prezentau un simbol al orașului italian Dolceaqua. În urma protestelor italienilor, cei de la Lidl au afirmat că a fost doar o eroare și nu o strategie de marketing.




2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.