Fostul mare fotbalist român Nicolae Dobrin ar fi împlinit astăzi, 26 august, 69 de ani. Autoritățile locale din județul Argeș, precum și Muzeul Județean Argeș, au organizat un eveniment pentr omagierea unuia dintre cei mai mari sportivi români: „Argeșeni valori naționale”.

Totul a început la stadionul „Nicolae Dobrin”, acolo unde se află bustul marelui fotbalist, apoi următorul episod s-a consumat la Muzel Sportului Argeșean. Printre invitații autorităților s-au numărat foste glorii ale fotbalului românesc, precum Ion Geolgău,  Jean Vlădoiu,  Viorel Moiceanu, Doru Toma, Augustin Eduard, Ilie Bărbulescu, Telu Stancu, Remus Vlad, Vasile Stan, Radu II, Radu III, Mihai Zanfir, Viorel Turcu, antrenorul Tănase Dima, comentatorul Radio Ilie Dobre, ziaristul Mircea M. Ionescu, dar și Gica Dobrin soția „Gâscanului”.

Remus Vlad, căpitanul lui FC Argeș în ediția 1971-1972 și Petre Ivan, căpitanul alb-violeților la cel de-al doilea titlu cîștigat, au vorbit despre ceea ce a însemnat Dobrin pentru ei: „Sunt încercat de emoție în aceste momente. Generațiile care urmează nu trebuie să uite că Gicu a fost un fotbalist de referință. A fost cel mai talentat fotbalist al României. Toți suporterii știu cine a fost Dobrin. Pentru noi a fost un bun coleg, un conducător de joc extraordinar. Era imprevizibil. Nu știam niciodată ce poate face cu mingea”, conform siteului Federației Române de Fotbal.


S-a mai retras o LEGENDĂ. Raul Gonzalez a spus ADIO fotbalului de performanță. Cifrele atacantului


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews