Toată Europa a scris despre revenirea excepțională a Barcelonei, care a întors rezultatul de 0-4 reușit la Paris, marcând de șase ori pe teren propriu, inclusiv trei goluri în ultimele șapte minute.

Acest meci a fost o ocazie pentru ca românii să-și aducă aminte că și românii au reușit reveniri ce păreau imposibile, pe plan fotbalistic, scrie Alin Buzărin în Gazeta Sporturilor.

Jurnalistul amintește în principal despre performanța celor de la FC Brașov, care în 1974 eliminau echipa turcă Beșiktaș Istanbul, marcând trei goluri în doar patru minute.

„Era 2 octombrie 1974, iar brașovenii primeau acasă pe Beșiktaș. În tur, la Istanbul, pe Inonu, turcii se impuseseră clar, cu 2-0, iar în returul de sub Tâmpa nu se întâmplase mai nimic notabil vreme de 86 de minute. Sigur, „stegarii” dominaseră, dar nu era suficient pentru a trece în turul doi. În minutul 87, mijlocașul Petre Cadar a prins un șut cu stângul de la vreo 18 metri și a deschis scorul, iar cei peste 8.000 de spectatori care ticsiseră tribunele de pe „Tineretului” începuseră să întrezărească măcar o victorie de palmares.

În minutul următor, vârful de atac Gheorghe Șerbănoiu (foto) a copiat parcă la indigo faza lui Cadar, marcând și el cu stângul, de la marginea careului mare. Tribuna a luat efectiv foc, iar comentariul tv al lui Cristian Țopescu a început să solicite imperativ calificarea. „Mai avem un minut, plus încă unul de prelungire. Hai, băieți!”, îndemna el de la microfon.

În minutul 90, căpitanul Nicolae Pescaru a demarat pe dreapta și a fost faultat. A executat lovitura liberă extrema stângă Csaba Gyorffi, la bătaie, în careu. Turcii au bâlbâit mingea, iar Gică Șerbănoiu s-a aruncat în alunecare și a împins-o în poartă! 3-0 pentru Steagul, calificare istorică, obținută în ultimele patru minute”, scrie Alin Buzărin

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews