Toată Europa a scris despre revenirea excepțională a Barcelonei, care a întors rezultatul de 0-4 reușit la Paris, marcând de șase ori pe teren propriu, inclusiv trei goluri în ultimele șapte minute.

Acest meci a fost o ocazie pentru ca românii să-și aducă aminte că și românii au reușit reveniri ce păreau imposibile, pe plan fotbalistic, scrie Alin Buzărin în Gazeta Sporturilor.

Jurnalistul amintește în principal despre performanța celor de la FC Brașov, care în 1974 eliminau echipa turcă Beșiktaș Istanbul, marcând trei goluri în doar patru minute.

„Era 2 octombrie 1974, iar brașovenii primeau acasă pe Beșiktaș. În tur, la Istanbul, pe Inonu, turcii se impuseseră clar, cu 2-0, iar în returul de sub Tâmpa nu se întâmplase mai nimic notabil vreme de 86 de minute. Sigur, „stegarii” dominaseră, dar nu era suficient pentru a trece în turul doi. În minutul 87, mijlocașul Petre Cadar a prins un șut cu stângul de la vreo 18 metri și a deschis scorul, iar cei peste 8.000 de spectatori care ticsiseră tribunele de pe „Tineretului” începuseră să întrezărească măcar o victorie de palmares.

În minutul următor, vârful de atac Gheorghe Șerbănoiu (foto) a copiat parcă la indigo faza lui Cadar, marcând și el cu stângul, de la marginea careului mare. Tribuna a luat efectiv foc, iar comentariul tv al lui Cristian Țopescu a început să solicite imperativ calificarea. „Mai avem un minut, plus încă unul de prelungire. Hai, băieți!”, îndemna el de la microfon.

În minutul 90, căpitanul Nicolae Pescaru a demarat pe dreapta și a fost faultat. A executat lovitura liberă extrema stângă Csaba Gyorffi, la bătaie, în careu. Turcii au bâlbâit mingea, iar Gică Șerbănoiu s-a aruncat în alunecare și a împins-o în poartă! 3-0 pentru Steagul, calificare istorică, obținută în ultimele patru minute”, scrie Alin Buzărin